Prinsessan Charlotte har börjat på förskolan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Prinsessan Charlotte bar en röd kappa med matchande skor och rosett på sin första dag på förskolan.
Foto: THE DUCHESS OF CAMBRIDGE / AP TT NYHETSBYRÅN

Liten har blivit stor!

Det är fortfarande ett par månader kvar till prinsessan Charlottes treårsdag, men redan nu i veckan tillbringade den tvååriga prinsessan sin första dag på förskolan. 

Dagen förevigades av mamma Kate Middeton, som delat med sig av sina bilder på dottern.

I september offentliggjorde det brittiska hovet att prins William och Kate Middleton väntar sitt tredje barn. Och i takt med gravidmagen så fortsätter även parets två första barn, prins George, 4, och prinsessan Charlotte, 2, att växa. 

I veckan tillbringade prinsfamiljens nuvarande yngsta medlem Charlotte, fjärde person i tronföljden, sin första dag på förskola.

Dagen förevigades med två bilder tagna av mamma Kate. Bilderna är tagna vid en trappa i Kensington Palace, strax före avfärd till förskolan Willcocks Nursery School i London.


LÄS MER: Prins Daniels privata möte med William inför resan till Sverige 


Hade ryggsäck med hästar

På den ena av bilderna sitter prinsessan ned på trappan och på den andra står hon upp samtidigt som hon håller i sig i räcket. Dagen till ära hade hon på sig en söt röd kappa från Amaia Kids, värd cirka 1 300 svenska kronor, enligt Daily Mail. 

Till det hade hon matchande röda skor och en rosa halsduk. På ryggen bar hon en ryggsäck från Cath Kidston med hästar på, och håret var uppsatt med en röd rosett.


LÄS MER: Här gravidshoppar Madde – tar efter Kate Middleton 


Prinsessan Charlotte, på väg till sin allra första dag på förskolan.
Foto: THE DUCHESS OF CAMBRIDGE / AP TT NYHETSBYRÅN

Kate är en van fotograf

Det här är inte första gången som Kate Middleton delar med sig av sina egna bilder. Hertiginnan har ett välkänt intresse för fotografi, och förra året utsågs hon till hedersmedlem på livstid i Royal Photographic Society, på grund av sin "talang och entusiasm".

Och även när Charlotte föddes 2015 så var det mamma Kate som tog de första officiella bilderna på prinsessan, sittandes i knät på storebror George.

En av de första officiella bilderna på prinsessan Charlotte, tagen av Kate Middleton.
Foto: DUCHESS OF CAMBRIDGE / AP KENSINGTON PALACE

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.