Prinsessans babylycka – har fått en liten dotter

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Här är de nyblivna föräldrarna prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.
Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Arkivbild.
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Beatrice av York födde sitt första barn på ett sjukhus i London på lördagsnatten, enligt Buckingham Palace

Den lilla flickan är Storbritanniens drottning Elizabeth II:s tolfte barnbarnsbarn. 

Det var i maj i år som det brittiska kungahuset meddelade att prinsessan av York och Edoardo Mapelli Mozzi, 38, var gravida med sitt första gemensamma barn. 

På lördagen den 18 september 23.42, födde prinsessan Beatrice, 32, en flicka, på Chelsea och Westminster-sjukhuset, i London. Hennes första förlossning gick bra och det friska barnet väger lite över 2,7 kilo. 

– De nyblivna mor- och farföräldrarna är alla informerade och glada över nyheterna. Familjen vill tacka all personal på sjukhuset för deras underbara vård, skriver Buckingham Palace i ett uttalande. 

I samma uttalande står det att prinsessan och hennes make Edoardo Mapelli Mozzi mår bra och är förväntansfulla. De ser fram emot att presentera sin dotter för storebror Christopher Woolf, som är Mozzis son sedan tidigare. 

Prinsessan Beatrice är den nionde i den brittiska tronföljden och förlovade sig med den engelska fastighetsutvecklaren Edoardo Mapelli Mozzi i Italien 2019. Paret gifte sig i juli förra året under en hemlig vigsel i All Saints Chapel i Windsor Great Park, utanför Windsor, med bara 20 gäster närvarade.

Inget namn har ännu tillkännagivits på den nyfödda flickan, men flera tror att det kan bli Sarah, efter Beatrice mamma Sarah Ferguson. 

Barnet är drottning Elizabeth II:s tolfte barnbarnsbarn och beskrivs som ett lyckligt tillskott till familjen. 


Prins Harry och Meghan fick sitt andra barn i juni

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.