Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Anne blir 70 år – firar avskalat

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset
Prinsessan Anne fyller 70 år lördagen den 15 augusti.Foto: JOHN SWANNELL/CAMERA PRESS/SHUTTERST / JOHN SWANNELL/CAMERA PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Prinsessan med den olympiska facklan 2012. Hon tävlade själv i OS 1976.Foto: PETROS GIANNAKOURIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Anne är känd för att lägga en stor del av sin tid åt välgörenhet.Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Storbritanniens drottning Elizabeth med sin enda dotter prinsessan Anne.Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Den brittiska prinsessan Anne – drottning Elizabeths enda dotter – fyller 70 år.

Det blir ett avskalat firande mitt under coronapandemin, skriver AP.

Prinsessan Anne är ett av drottning Elizabeths och prins Philips fyra barn, det andra i ordningen och parets enda dotter.

På lördagen fyller hon 70 år.

Enligt nyhetsbyrån AP säger prinsessans svärson Mike Tindall att familjen hade tänkt fira henne i Skottland, men att de planerna nu har fått göras om. Och det blir inget storslaget firande för jubilaren, på grund av coronapandemin.

Så firas prinsessan

– Jag är säker på att vi kommer att göra något som familj för att fira hennes 70 fantastiska år. Hon är helt enkelt en otrolig kvinna när det kommer till hur mycket arbete hon tar sig igenom under ett år, säger Tindall till BBC, och tillägger:

– Vi kommer att göra något. Jag vet inte om hon vet om det än, så mina läppar är förseglade.

Inför 70-årsdagen har ITV gjort en tv-dokumentär om Anne. Där får tittarna, enligt AP, se tidigare opublicerade bilder på familjen och ta del av prinsessans konversationer med den närmaste familjen, däribland dottern Zara.

AP skriver vidare att prinsessan Anne är vida beundrad i Storbritannien, bland annat för sin arbetsmoral – hon ägnar sig mycket åt välgörenhet – för sina ryttarkunskaper – hon tävlade i OS 1976 – och för sin torra, brittiska humor.

”Opraktiskt med lång vit klänning”

Hon är känd för att ha gått sin egen väg sen hon var liten.

– Som ung prinsessa var jag en stor besvikelse för alla berörda. Det är opraktiskt att gå genom livet klädd i en lång vit klänning och krona, har prinsessan Anne tidigare sagt, enligt AP.

Den brittiska kungligheten bor vanligtvis i Gatcombe park, ett privat hem på landet i Gloucestershire, men har även ett boende på St James's Palace i London.

Se det udda bröllopet: ”Kommer alltid vara tacksam”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.