Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsens lek med Estelle: ”Hon gillar att cykla”

Prins Daniel invigde ny park i Solna.
Prins Daniel var på plats för att inviga ”Pep park” i Solna.
Foto: Elin Jönsson
Den tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep, fanns på plats i Solna.
Prins Daniel.
Foto: Elin Jönsson

Prins Daniel invigde på söndagen en ”Pep park” i Solna utanför Stockholm – och talade sig varm över vikten att komma ut och röra på sig. 

Han säger att prinsessan Estelle gillar att cykla, men att det viktiga är att bara komma ut. 

– Så fort man kommer ut blir det spontanaktivitet av något slag, säger prins Daniel. 

På söndagen invigdes en så kallad ”Pep park” i Huvudsta gård, Solna – en park med redskap och utrustning för lek som ska underlätta för rörelse och vardagsmotion. 

Kronprinsessparets stiftelse ”Generation Pep”, som verkar för att alla ungdomar och barn ska leva ett aktivt och hälsosamt liv, har varit med i satsningen på ”Pep parken”, tillsammans med Solna Stad och fastighetsbolagen Fabege. 

Prins Daniel var på plats under invigningen. 

– Jag tycker det är jättespännande, kul och viktigt. Det är positivt att man gör den här typen av satsningar, för att få barn och unga att aktivera sig. Och det här är dessutom till för att få vuxna att röra sig med sina barn. Vi ser ju att vi är väldigt stillasittande, vi rör oss mindre och sitter mer. Det leder oss inte till någon bra plats, så det här är viktigt, säger prinsen. 

Prinsessan Estelle gillar att cykla, berättar pappa prins Daniel. Här bild på prinsessan när hon började första klass för några dagar sedan.
Foto: KRONPRINSESSAN VICTORIA/KUNGAHUSET
Carolina Klüft och prins Daniel på invigningen av ”Pep park”.
Foto: Elin Jönsson

Prins Daniel: Estelle gillar att cykla 

Prins Daniel säger att det víktigaste är att man hittar någon aktivitet man tycker är rolig – det är först då det kommer att hålla i förlängningen. 

– Man kan ju veta rent intellektuellt att det här är bra, det här är viktigt och man bör göra det. Men om man inte känner lust till det blir det inte av. 

Kommer prinsen själv besöka den här parken? 

– Ja, men det måste jag göra. Jag ska ta med mig barnen och komma hit och testa, absolut. 

Prins Daniel säger att det bästa knepet för att få barn att röra sig är att ta med dem ut – och att han ofta gör det med prinsessan Estelle och prins Oscar. 

– Jag märker att bara man går ut med barnen så rör de på sig. Det gäller att komma ut, så fort man kommer ut blir det spontanaktivitet av något slag. 

– Med Estelle blir det ganska mycket cykling, hon gillar att cykla. Oscar är inte riktigt där än, men cykling är härligt. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.