Prinsens hund rymde – hittades av Angelina, 20

Angelina Berge, 20, och hennes vänner promenerade på Djurgården då de fick syn en ensam hund.
Siri var trött i benen och fick bäras den sista vägen hem till Villa Solbacken.
Foto: Privat / Privat
Siri kom gående ensam på stigen.
Foto: Privat / Privat
Angelina Berge, 20, hittade prins Carl Philips bortsprungna hund Siri på Djurgården.
Foto: Privat / Privat
Prins Carl Philips hund har varit en kär följeslagare till familjen under många år.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK ÖSTERBERG / MEDIABILDPAT
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med sin älskade hund Siri på STCC-tävligen 2014.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK ÖSTERBERG / MEDIABILDPAT

Angelina Berge, 20, och hennes vänner promenerade på Djurgården då de fick syn en ensam hund. 

Det visade sig vara prins Carl Philips borderterrier – den notoriska rymlingen Siri – som än en gång hade gett sig ut på äventyr. 

De lyfte upp den trötta hunden och tog henne till prinsparets bostad Villa Solbacken. 

– Prins Carl Philip kom ut med sin son och hämtade hunden. Han var så himla trevlig och snäll och tackade oss om och om igen, säger Angelina Berge. 

Det var för några veckor sedan, i slutet av oktober, som Angelina Berge och hennes vänner bestämde sig för att ta en spontanpromenad på Djurgården. 

– Vi hoppade ur bilen och började gå lite grann. Och då ser vi att det är en ensam hund som går på något slags spår, säger Angelina Berge. 

De trodde först att den lilla hunden kunde tillhöra en familj som befann sig i närheten. Men när hunden började följa efter dem blev de misstänksamma, och familjen begav sig i väg. 

– Hunden var väldigt lugn och man märkte att hon hade gått där förut och kände igen vägen. Vi förstod att hon antagligen hade sprungit bort. Vi klappade henne och försökte göra henne trygg. Det fanns ett telefonnummer på brickan runt hennes hals som vi försökte ringa och sms:a utan att få svar. Då ringde jag till polisens djurenhet för att försöka få hjälp och väntade länge utan att få svar. 

Sökte på Google och fick upp bild på prinshunden

Till slut nämnde Angelina Berges vän, skämtsamt, att ”prinsen bor ju här, har inte han en hund?”. 

– Då sökte jag på Google och fick upp en artikel om att prinsens hund tidigare har rymt. Jag såg bilden på hunden och föll ner på knä – jag kunde inte sluta skratta eftersom det var så himla komiskt. Vi började prata med hunden och sa hennes namn: ”Siri, Siri”. Hon blev superglad. Då insåg vi att det nog var prinsens hund. 

Carl Philip och Sofia har haft borderterriern Siri sedan 2013 och hunden har tidigare rymt hemifrån. 2018 skapade hon stora rubriker när hon fick skjuts hem till Villa Solbacken av Norrmalmspolisen efter att ha gett sig ut på strövtåg. 

”Vi hade ingen aning om att det var prinsens hund”

De visste inte var prinsparets bostad, Villa Solbacken, men ett par kom promenerande som också kände igen hunden och kunde visa vägen. 

– Vi gick dit tillsammans och vi bar Siri eftersom hon var lite trött i benen. Så plingade vi på prinsparets hus. Prins Carl Philip kom ner med sin son och hämtade hunden. Han var så himla trevlig och snäll och tackade oss om och om igen. 

Prinsen ställde några frågor om hur länge vännerna hade varit med Siri och var de hade hittat henne. 

För Angelina Berge och hennes vänner blev spontanpromenaden på Djurgården en märklig upplevelse. 

– Det var så konstigt. Vi hade ingen aning om att det var prinsens hund från början. Vi var alla typ chockade och tänkte ”vad är oddsen att det här händer oss?”. 

Expressen har varit i kontakt med hovet som varken vill bekräfta eller dementera rymningen. 

Här vinner kungens stabschef en miljon på Bingolotto

Tog hem högsta vinsten i ”Färgfemman”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.