Prinsens förändring – fruktar mångmiljonsmäll

Se kritiserade prins Andrew-intervjun
Prins Andrew.
Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Virginia Giuffre.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN

Prins Andrew brukade tro att sexbrottsanklagelserna mot honom skulle rinna ut i sanden.

Men enligt källor vid hovet har det förändrats senaste veckan – och nu fruktar prinsen en mångmiljonsmäll.

– Han är inte längre blasé och agerar som att allt är i sin ordning. Det har blivit en väldigt pressad stämning och det är en tydlig spänning i luften, säger en källa vid hovet till Mirror.

Virginia Giuffre har stämt prins Andrew för att ha våldtagit henne när hon var 17 år. Prinsen har därefter hållit sig undan på kungliga residenset Balmoral för att förhindra att Virginia Giuffres advokater kan överlämna sin stämningsansökan. Efter en förfrågan från Giuffres advokater har högsta domstolen i Storbritannien nu meddelat att man kommer att vidarebefordra stämningsansökan till prinsen enligt BBC.

Prins Andrew hoppades bli frikänd genom en teknikalitet. 2009 skrev Virginia Giuffre under en förlikning med Jeffrey Epstein om att inte stämma miljardären och flera av hans bekanta för sexualbrott. Andrews advokater hävdade att avtalet även kunde gälla honom, men tidigare i veckan gjorde en amerikansk domare klart att prinsens team därmed formellt skulle behöva begära ut en kopia av förlikningsavtalet – och för att göra det behöver han först ha tagit emot stämningsansökan från Giuffres advokater.

”Det har skett en drastisk humörförändring”

Prins Andrew har enligt Mirror hittills varit övertygad om att det inte skulle bli något av sexbrottsanklagelserna mot honom och han planerade att snart återgå till sina kungliga plikter. Men källor vid hovet säger att det har skett en tydlig förändring med prinsens attityd den senaste veckan efter de nya motgångarna.

– Det har skett en drastisk humörförändring i och med insikten att det här kan hålla på i många månader och år, för att inte tala om att det kan kosta miljoner, säger en källa vid hovet.

Enligt experter kan Virginia Giuffre erhålla motsvarande 166 miljoner kronor om hon går segrande ur rättsfallet.

– Den bistra sanningen är att prinsen och hans team måste inse att de behöver ta itu med detta, säger en annan källa vid hovet till Mirror.

Prins Andrew anklagas för sexuella övergrepp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.