Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen vägrar samarbeta med FBI – efter skandalen

Enligt åklagaren har prinsen hittills inte samarbetat alls i utredningen, skriver The Guardian.
Virginia Roberts, tidigare Giuffre, hävdar att hon hölls som sexslav av miljardären och pedofilen Jeffrey Epstein.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew av Storbritannien har sagt att han är villig att hjälpa FBI med deras utredning, men någon sådan hjälp har amerikanska myndigheter ännu inte fått, säger de.Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ett foto på prins Andrew och Virginia Roberts när hon bara var 17 år.Foto: REX/IBL

Virginia Giuffre, som hävdar att hon hölls som sexslav av miljardären och pedofilen Jeffrey Epstein, har kritiserat prins Andrew av Storbritannien.

Detta efter att FBI anklagat prins Andrew för att inte vilja samarbeta med dem i deras utredning av Epstein.

– Det här väcker ännu fler frågor kring den roll prins Andrew spelade i den internationella sextrafficking-ringen, säger hennes advokat till Dailymail.com.

I höstas lovade prins Andrew dyrt och heligt att stå till buds för vilka myndigheter som än krävde det i jakten på rättvisa för hans gamle vän Jeffrey Epsteins offer.

Löftet har dock inte infriats, enligt amerikanska FBI, som anklagar Andrew, 59, för att vägra samarbeta med dem, och hävdar att prinsen ignorerar deras försök att få kontakt.

– Fram till i dag har prins Andrew erbjudit noll samarbete, sade den federala åklagaren Geoffrey Berman vid en presskonferens som hölls på trappan till Jeffrey Epsteins hem i New York.

Virginia anklagar prinsen

Virginia Giuffre är en av de kvinnor som öppet anklagat den framlidne amerikanske miljardären Jeffrey Epstein för att ha hållit henne som sexslav.

Enligt Giuffre, 36, lurades hon in i Epsteins våld av hans brittiska ex-flickvän Ghislaine Maxwell när hon bara var 16 år gammal.

Hon har tidigare påstått att Maxwell och Epstein tvingade henne att ha sex med prins Andrew när hon bara var 17 år gammal – då det även togs en ökänd bild på dem tillsammans.

”Väcker frågor”

Giuffre, som tidigare hette Roberts, riktat nu återigen kritik mot prins Andrew via sin advokat.

– Prins Andrews fortsatta vägran att samarbeta med myndigheterna efter att frivilligt sagt att han skulle vara beredd att svara på frågor, väcker i sin tur ännu fler frågor kring den roll prins Andrew spelade i den internationella sextrafficking-ringen som Jeffrey Epstein och andra drev, säger advokaten till Dailymail.com.

– Prins Andrew bör ta detta lands djupa övertygelse att ingen står över lagen mycket allvarligt.

Buckingham Palace har avböjt att kommentera FBI:s uttalande, enligt Daily Mail.

DETTA HAR HÄNT: PRINSEN OCH EPSTEIN

• I augusti offentliggjorde en amerikansk domstol över 2 000 dokument med anklagelser om påstådda övergrepp på minderåriga flickor som ska ha begåtts av affärsmannen Jeffrey Epstein.

• Han riskerade 45 år i fängelse och hängde sig i sin häktescell den 10 augusti. 

• Efter hans dödsfall började bilder på Jeffrey Epstein och prins Andrew cirkulera. Deras vänskap blev ifrågasatt, särskilt då prinsen umgicks med Jeffrey Epstein också efter att affärsmannen dömts för sexbrott. 

• Virginia Roberts, numera Guiffre, har trätt fram och menar att hon är ett av Jeffrey Epsteins offer. Hon påstår också att prins Andrew hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år. 

• Prins Andrew bemötte anklagelserna i en intervju i BBC som blev starkt kritiserad. Prinsen sa bland annat att han ”aldrig riktigt festat”, trots att han syns på fler festbilder. På en bild syns han med armen runt Virginia Roberts. Prins Andrew påstår att bilden fejkad. 

• Efter intervjun har prins Andrew tagit paus från sina kungliga uppdrag. 

Se obekväma intervjun när prins Andrew får frågor om Virginia Giuffre:

Se kritiserade prins Andrew-intervjun om Epstein

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.