Prinsen skämtar om corona: Sprider det

Nu kan man testa sig för corona hemma.
Prins William med hustrun Kate.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Prins William verkar gilla att dra ett gott skämt mitt i virus-oron.

– Hertigen och hertiginnan av Cambridge sprider coronaviruset. Ursäkta!, sa han under ett besök på Irland under onsdagen, skriver Sky News.

Under prinsens Irlandsbesök på onsdagen fick han flera frågor om spridningen av det nya coronaviruset.

William och Kate har tidigare meddelat att de kommer att fortsätta arbeta som vanligt, men att de håller sig uppdaterade om virusläget.

När de besökte ett Guinness-lager var publiken nyfiken på mer:

– Förresten, hertigen och hertiginnan av Cambridge sprider coronaviruset. Ursäkta, sa William då enligt Sky News och fortsatte:

– Vi håller koll på det, så säg till om vi ska avbryta.

Prinsen: Hajpas upp i medierna

Han pratade också om viruset under en mottagning tillsammans med sjukvårdspersonal i Dublin tidigare i veckan. Även då var han på skämthumör.

Prinsen riktade sig direkt till en ur personalen:

– Jag slår vad om att alla säger: ”Jag har coronavirus, jag håller på att dö”, och ni bara: ”Nej, det är bara hosta”. Verkar det inte lite överdramatiskt kring coronaviruset just nu? Det hajpas upp i medierna, eller hur?

William och Kate skakade hand med flera ur personalen, och vidtog inga speciella coronaåtgärder. Tidigare har bland annat drottning Elizabeth haft på sig handskar efter ett viruset börjat spridas i landet, men Buckingham Palace har inte velat kommentera vad det berodde på. Hittills har 53 personer smittats av det nya coronaviruset i Storbritannien.

Här kan man göra ett drive in-test för coronaviruset

Sydkorea erbjuder gratis test – du behöver inte lämna bilen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.