Prinsen håller sig undan – träffar inte sitt barnbarn

Redan 2014 anklagade Guiffre prins Andrew för sexbrott
Prins Andrew, hertig av York, har hållit hus vid kungliga residenset Balmoral i Skottland efter att Virginia Giuffre anklagat honom för sexbrott.
Foto: I-IMAGES/POLARIS
Virginia Giuffre.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Beatrice födde en dotter i lördags.
Foto: BACKGRID UK/IBL

Prins Andrew fortsätter att hålla sig undan på sin mammas gods Balmoral i Skottland, för att undkomma att delges en stämningsansökan om våldtäkt.

I helgen födde prinsens äldsta barn, prinsessan Beatrice, en dotter – varpå Andrews exfru Sarah Ferguson lämnade Balmoral för att träffa det nya barnbarnet.

Prins Andrew däremot har valt att stanna kvar i rädsla för att lämna godset och nås av stämningsansökan, rapporterar Daily Mail. 

Virginia Giuffre, 38, som tidigare hållits som sexslav av mångmiljardären Jeffrey Epstein, stämde i början av augusti prins Andrew för att ha våldtagit henne tre gånger när hon var 17 år.

Prinsen har nekat till brottet, och försökt undkomma stämningsansökan genom att hålla sig i undan vid kungliga residenset Balmoral i Skottland, och hävdat att han inte tagit del av den stämningsansökan som Virginia Giuffres advokater försökt leverera.

Enligt amerikansk lag måste man personligen ta del av en stämning i civila rättsfall. Tidigare försök har gjorts att delge prinsen stämningsansökningen genom ombud och mejl, utan resultat.

Skickade stämningsansökan via mejl och post

I ytterligare ett försök har Virginia Giuffres advokater nu valt att mejla och posta dokumenten till Andrew B Brettler, hertigens advokat i Los Angeles.

Prins Andrew håller sig kvar på godset i Skottland, trots att hans äldsta dotter, prinsessan Beatrice, precis blivit mamma till en dotter som han inte träffat, skriver Daily Mail.

Dotterdottern föddes i lördags, och enligt brittiska medier reste prinsessan Beatrices mamma – Sarah ”Fergie” Ferguson, hertiginnan av York – omedelbart till London från Balmoral. 

– Det verkar som att rådet till honom är att fortsätta hålla sig gömd och missa alltihop, säger en kunglig källa till The Sun.

Ett av Jeffrey Epsteins offer stämmer prins Andrew för sexövergrepp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.