Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen dumpar titeln: Kalla mig bara Harry

Se när prinsen dumpar titeln: Kalla mig bara Harry
Prins Harry och hertiginnan Meghan.Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nu vill han bara bli kallad för sitt namn Harry. Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN

Budskapet var tydligt när prinsen gjorde sitt första offentliga framträdande sedan flykten från Storbritannien: 

– Kalla mig Harry. 

Hade du velat vara en kunglighet?

Prinsen och hertigen av Sussex kommer att ta ett steg tillbaka från sina kungliga uppdrag om mindre än fem veckor.

På onsdagen, när han lanserade sitt nya miljövänliga resebolag Travalyst på ett event i Edinburgh, gjorde han en tydlig markering innan han gick upp på scen, rapporterar Daily Mail.

– Han har gjort det tydligt att han vill att vi bara ska kalla honom Harry. Så mina damer och herrar, ge en varm, skotsk applåd till Harry!, sa konfrencieren Ayesha Hazarika.

Reste till Edinburgh med tåg 

Prinsens nya satsning Travalyst innebär bland annat ett system där användarna kan mäta sina koldioxidutsläpp, skriver Daily Mail. Under framträdandet sa Harry att han vill göra konsumenter mer medvetna om sina klimatavtryck. 

Själv reste prinsen från London till Edinburgh med tåg. Han kom precis tillbaka till Storbritannien efter att ha varit i sitt nya hemland Kanada under januari tillsammans med Meghan Markle och sonen Archie, som fyller ett år i maj.

Kritiken mot flygandet

Både Meghan och Harry har talat mycket om sitt engagemang i klimatfrågor, samtidigt som de fått hård kritik för sina flygvanor.

I somras flög Meghan och Harry privatjet tre gånger på åtta dagar under sina semestrar i södra Frankrike och Ibiza. Den 16 februari sågs däremot hertigparet kliva av ett vanligt reguljärflyg på Victoriaflygplatsen i British Columbia, Kanada.

https://twitter.com/ayeshahazarika/status/1232604566954352640?s=20

Karin Lennmor: ”Det var rena bombnedslaget”

Expressens kungliga krönikör om att prins Harry och hertiginnan Meghan tar nu ett steg tillbaka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.