Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsarna splittrade – av Meghans graviditet

Prins William och Harry har ett nära band.Foto: PHILIPPE HUGUEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Men Meghans graviditet innebär att prinsarna får nya roller.Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Den brittiska kungafamiljen växer.

Meghans graviditet gör att prins Harry och prins William går skilda vägar – och överväger en ”formell uppdelning” av Kensingtonpalatset, rapporterar Sunday Times.

– Harry och Meghan verkar angelägna om att gå sin egen väg, säger en källa till tidningen. 

Meghan och prins Harry har sedan bröllopet i maj bott i Nottingham Cottage. Med två sovrum, ett vardagsrum, kök och badrum är det ett av de mindre husen som tillhör Kensingtonpalatset.

När hertigparet nu väntar tillökning till våren kommer Meghan och Harry sannolikt att skaffa ett större boende. Antingen går flyttlasset till den nyrenoverade 21-rummaren i Kensingtonpalatsets huvudbyggnad – eller någon helt annan stans. 

Meghan och prins Harry har upprepat att de vill uppfostra sina barn så ”normalt som möjligt”, enligt Daily Express.

Prins Harry och William går skilda vägar

Den brittiska kungafamiljen växer i takt med att rollerna förändras för bröderna prins Harry, 34, och prins William, 36. Prinsarna står varandra nära och har förenats i sorgen kring mamma prinsessan Dianas tragiska död, skriver Sunday Times.

– Bröderna har lutat sig mot varandra och tagit hand om varandra sedan deras mor dog. Men nu har de sina egna familjer och förlitar sig inte på varandra som tidigare, säger en källa nära prinsarna till tidningen.

På grund av Meghans graviditet överväger bröderna nu att göra en ”formell uppdelning” av ägorna och skapa egna hovstater som ska återspegla prinsarnas allt mer skilda ansvarsområden, enligt källan.

”Angelägna om att gå sin egen väg”

Prins William, i dag hertig av Cambridge, förbereder sig för att eventuellt överta titeln prins av Wales efter prins Charles, 69. Prins Harry är hertig av Sussex och hans framtida roll beskrivs i stället som ett ”blankt papper”.

– När William blir prins av Wales får han flera nya, stora ansvarsområden. Harry och Meghan har inget liknande ansvar, och de verkar angelägna om att gå sin egen väg. Det kommer bli svårt om en organisation ska ansvara för båda prinsarna, säger källan till Sunday Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.