Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prins Williams fina hyllning till Sverige

Prins William höll tal på Fotografiska museet. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT NYHETSBYRÅN
Prins William med svenska kronprinsessan. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prins William, hertig av Cambridge, hyllade Sverige i sitt tal på Fotografiska museet.

Han lyfte fram den varma relationen mellan Sverige och Storbritannien, svensk design och den nordiska livsstilen.

– Sverige är ett land som har en väldigt speciell plats i hjärtat av min familj och det brittiska folket, inledde hertigen av Cambridge sitt tal.

Hertigparet Kate och William av Cambridge är på ett tre dagar långt besök i Stockholm. De har testat bandy, besökt Karolinska institutet och ätit både middag och lunch tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Under sitt tal på Fotografiska museet i Stockholm lyfte prins William fram det varma välkomnandet han och Kate fått av den svenska kungafamiljen och speciellt kronprinsessparet.

– Vi har varit väldigt lyckosamma som spenderat så mycket av de senaste två dagarna i deras sällskap och i deras hem på Haga. Tack för att ni fått oss att känna oss så välkomna. 

William la även till att han och Kate ser framemot att få återgälda det fina mottagandet när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker Storbritannien.

 

LÄS MER: Victorias succé i modekampen mot Kate 

Tanken med besöket

Han berättar att han och hustrun Kates tanke med besöket i Stockholm var att få möjligheten att lära känna Sverige bättre och få veta vilka faktorer som gör Sverige så framgångsrikt inom områden som design, populärkultur, industri, innovation och social rättvisa.

William lyfte särskilt fram den hälsosamma livsstilen och svenskarnas kärlek för naturen och miljön. Karolinska institutet imponerade på prinsen och i talet nämnde han att besöket gett honom större insikter kring hur barns hälsa och utveckling påverkas av att spendera mycket tid utomhus.

– Det är uppenbart väldigt bra för deras fysiska hälsa, men vi lärde oss också att det även har en stor påverkan på ett barns mentala hälsa.

– Självklart är det så att vi endast snuddar vid ytan under en resa, men under dessa två dagar har vi, jag och Catherine, upplevt den unika mixen av faktorer som bidrar till den svenska livsstilen.

Under torsdagen kommer William och Kate träffa företrädare för den svenska Försvarsmakten.

 

LÄS MER: Kates hyllning till svenska modet 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!