Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prins Sverre Magnus, 11, stal showen helt fräckt

Kusinen Leah Isadora Behn, 12, (till vänster) fick nog av lustigheterna efter en stund. Foto: Splash News / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Många fotografer hann fånga Sverre Magnus tilltag.

Det norska kungaparet Harald och Sonja firade sina 80-årsdagar under stor pompa.

Då passade prins Sverre Magnus, 11, på att helt fräckt stjäla showen med en spexig dab-rörelse på det kungliga slottets balkong.

Den stora norska festen för kungaparet Harald och Sonja följdes av miljoner nyfikna tittare och läsare världen över på tisdagen.

Alla blickar riktades mot kung Harald och drottning Sonja som firar sina 80-årsdagar under året. Kan det då finnas ett bättre läge att showa och synas i det kungliga strålkastarskenet?

Skulle inte tro det.

Inte unge prins Sverre Magnus heller.

Den unge prinsens kupp på slottsbalkongen

Den elvaårige pojken, som är son till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, slog till med sin kupp redan tidigt på tisdagskvällen. När firandet inleddes vid 18.30-tiden, och kungaparet och dess utländska gäster kom ut på balkongen, till det kungliga slottet i Oslo, såg Sverre Magnus sin chans att vinna lite extra uppmärksamhet.

Inför överraskade och lätt förvånade familjemedlemmar gjorde Sverre Magnus den populära dab-rörelsen genom att sänka huvudet mot höger armveck och sedan höja vänster arm upp och ut åt sidan. Även inom fotbollen är dab-rörelsen populär som målgest och den franska Manchester United-stjärnan Paul Pogba har gjort sig känd för att använda sig av den när det är läge att fira ett mål.

 

LÄS MER: De var bäst klädda på kungliga kalaset

 

Många fotografer hann fånga Sverre Magnus tilltag. Han fortsatte att spexa, men sedan fick hans kusin Leah Isadora Behn, 12, nog och gav honom en vass stöt i sidan så att han skulle sluta. Leah Isadora är dotter till prinsessan Märtha Louise och Ari Behn, som i augusti förra året meddelade hovet att de gått skilda vägar.

Har ärvt pappas sinne för humor

När det gäller den unge prinsens sinne för humor och upptåg verkar äpplet inte ha fallit långt från trädet.

Sverre Magnus, 11, spexade loss under fotograferingen. Foto: Mark Stewart / CAMERA PRESS/MARK STEWART/IBL CAMERA PRESS

Tidigare under det norska kungaparets stora festkväll i Oslo, där förstås den svenska kungafamiljen närvarade, med kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia, hade kronpris Haakon slagit på stort genom att raka av sig sitt skägg mitt under ett tal under galamiddagen.

Haakon smet under några minuter och kom tillbaka skägglös efter att ha rakat sig fin.

Det kommer att dröja några år innan elvaårige Sverre Magnus kan göra något liknande...