Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip om Harrys beslut: ”Galenskap – som med Diana”

Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Philip ansåg att Harry och Meghans Oprah-intervju var ”galenskap”, enligt författaren Gyles Brandreth, som skrivit en biografi om prinsen.

Men han förstod också att de ville gå sin egen väg.

– Han sa till mig: Folk måste få skapa sina egna liv på det sätt som de tycker är bäst, säger Brandreth till Daily Mail.

Prins Philip vårdades på sjukhus en månad innan han avled, innan han fick komma hem till drottning Elizabeth igen. Under sjukhusvistelsen tog han del av den uppmärksammade Oprah-intervjun med Harry och Meghan, som sändes den 7 mars.

Gyles Brandreth, som skrivit en biografi om prinsen, uppger för tidningen att han hört prins Philips åsikt om saken.

– Jag vet från en person nära honom att han tyckte att Meghans och Harrys intervju med Oprah Winfrey var galenskap och att inget gott skulle komma ur det. Jag var inte förvånad eftersom det var exakt så han beskrev tv-intervjuer som prins Charles och prinsessan Diana gav på 90-talet, säger han till Daily Mail.

”Det är deras liv”

”Ge tv-intervjuer, men prata inte om dig själv”, ska ha varit en av prinsens regler.

– Faktumet att Meghan och Harry-intervjun sändes när prins Philip låg på sjukhus störde honom inte. Vad som störde honom var deras intresse av sina egna problem och deras vilja att prata om det offentligt, säger Brandreth vidare.

Förra året meddelade prins Harry och Meghan att de ville vara mer självständiga, och dela sin tid mellan USA och Storbritannien. Prins Philip ska ha tyckt att det var fel beslut ”för landet” från början. Sedan meddelade det brittiska hovet att paret skulle bli av med sina kungliga titlar. 

– Hertigen av Edinburgh var samtidigt ledsen för att det skulle sluta på det här sättet, säger Brandreth.

Men han accepterade ändå deras val om ett mer självständigt liv. ”Det är deras liv”, ska prins Philip ha sagt. Han uppges ha haft höga tankar om sitt barnbarn Harry.

Se också:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.