Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip i krock – fördes till sjukhus

97-åriga prins Philip, hertigen av Edinburgh, krockade med sin Land Rover under torsdagseftermiddagen i Norfolk.Foto: NEIL HALL / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Prins Philip säger att han bländades av solen när han skulle köra ut från en väg och då krockade hans bil med en annan bil. Prinsen bil landade på gräset intill vägbanan. Foto: SAM RUSSELL / AP TT NYHETSBYRÅN

När drottning Elizabeths make prins Philip, hertigen av Edinburgh, 97, krockade med sin bil under torsdagseftermiddagen klarade han sig oskadd.

Men under fredagsmorgonen uppsökte prinsen sjukhuset.

Roy Warne, 75, var på väg hem från sjukhuset med sin fru under torsdagseftermiddagen, när han såg prins Philips bil köra av vägen.

Prins Philip, hertigen av Edinburgh, krockade då med en Kia nära det brittiska kungahusets lantställe i Norfolk. Enligt Daily Mail fanns en 28-årig kvinna med sin nio månader gamla bebis, samt en 45-årig kvinna i den andra bilen. 

Ensam i bilen

Polisen i Norfolk uppger att prinsen har sagt att han blev bländad av solen när han skulle köra ut från en väg, och då krockade han med den andra bilen. Prins Philip körde bilen och var ensam i den när olyckan inträffade. Inga livvakter åkte med i samma bil. Men Warne säger till Daily Mail att polisen i en "annorlunda bil" dök upp på olycksplatsen väldigt snabbt efter att olyckan inträffat. Enligt Daily Mail vill Buckingham Palace, det brittiska hovet, inte diskutera de kungliga säkerhetsfrågorna. 

Drottning Elizabeth och prins Philip tillsammans 2004.Foto: MICHAEL KAPPELER / AP POOL DDP

Prinsen till sjukhuset

De olycksdrabbade personerna kollades upp av sjukvårdspersonal. En bruten arm och ett skadat knä uppges som skador hos kvinnorna. Bebisen var oskadd. 

Prins Philip klarade sig också utan skador och kunde efter läkarundersökningar åka hem till sin fru drottning Elizabeth redan samma kväll. Prinsen övervakades av läkare under 48 timmar efter olyckan och under fredagsmorgonen besökte han Queen Elizabeth Hospital i King's Lynn efter råd av läkare. Men enligt Sky News hade han inga skador att oroa sig över. Därefter kunde prins Philip åka hem till Sandringham.

Buckingham Palace uppger att prinsen har kontaktat de andra olycksdrabbade personerna med en "krya på sig"-hälsning.

Brittiska medier skriver att en ny bil av samma märke levererades hem till prinsen mindre än ett dygn efter olyckan. 

Ett 40-tal allvarliga trafikolyckor har inträffat på samma vägsträcka under de senaste sex åren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.