Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip, 99, förd till sjukhus efter hälsoproblem

Prins Philip, 99, blev under onsdagen inlagd på sjukhus med hälsoproblem.
Prins Philip,99, har förts till sjukhus.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth och prins Philip.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Philip, 99, i Storbritannien har förts till sjukhus med hälsoproblem. Det uppger Buckingham Palace, skriver Sky News.

Prinsen väntas få stanna på sjukhuset i några dagar för observation.

Prinsen ska ha förts till King Edward VII-sjukhuset i London på tisdagskvällen.

Det är oklart vilken typ av hälsoproblem det rör sig om, eller hur pass allvarligt läget är. Drottningparet mottog i januari sin första dos coronavaccin och en talesperson uppger att prins Philip inte lagts in för covid-19, i stället uppges det vara en ”försiktighetsåtgärd”, rapporterar Daily Mail.

Enligt ett uttalande från hovet väntas prinsen stanna kvar på sjukhuset i några dagar för observation och vila.

Fyller 100 i sommar

Prins Philip, även hertig av Edinburgh, fyller 100 år den 10 juni. Sedan 2017 har prinsen officiellt dragit sig tillbaka från sina kungliga uppdrag och flera gånger har frågetecken uppstått kring hans hälsa.

De senaste åren har han vårdats på sjukhus fyra gånger, bland annat för åderförkalkning och urinvägsinfektion, enligt BBC.

– Han mår okej. När du kommer upp i den åldern fungerar inte allt så enkelt, sa sonen prins Charles när Philip var inlagd på sjukhus i december 2019.

Inblandad i trafikolycka 2019

I början av samma år var prinsen även inblandad i en trafikolycka. Han skadades dock lindrigt.

Prins Philip och drottning Elizabeth har varit gifta i över 70 år. Philip har dock en längre tid bott i Sandringham Estate medan drottningen alltjämt har haft sitt hem i Buckingham Palace. Under coronapandemin ska prinsen dock främst ha tillbringat tiden på Windsor tillsammans med drottningen, skriver Sky News.

Prins Harry och Meghan väntar barn – ny bild visar gravidmagen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.