Prins Oscar till Italien – men inte Estelle

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Enligt hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm kommer prinsessan Estelle inte att vara med på resan.
Foto: Sven Lindwall
Men lillebror, prins Oscar, nio månader, får följa med och få en glimt av Italien.
Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gör ett officiellt besök i Italien – tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.

Prins Oscar följer också med – men inte prinsessan Estelle.

– Prins Oscar är fortfarande så pass liten att han behöver vara i närheten av sin mamma, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

I nästa vecka gör kronprinsessan Victoria och prins Daniel ett officiellt besök i Italien. Städerna Rom och Milano står i resplanen. Med på resan är också Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister.

På onsdagseftermiddagen offentliggjordes programmet för den tre dagar långa resan. Syftet med resan är, enligt hovet, att lyfta hälso- och kulturfrågor och att främja svenskt näringsliv.

Besöker både Rom och Milano

Resan inleds med att Victoria, Daniel och Anna Ekström träffar talmannen för Deputaredekammaren, Laura Boldrini. Talmannen för Deputeradekammaren är det tredje högsta politiska ämbetet i Italien, efter presidenten och talmannen i senaten.

Därefter besöker delegationen Birgittasystrarna, fotbollsklubben Romas projekt för ungdomar med funktionsnedsättning.

Under de kommande två dagarna reser paret vidare till Milano där de bland annat besöker konceptbutiken Frip, där ägaren Anna Stener berättar om hur det är att sälja svenskt mode i Italien.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gör ett officiellt besök i Italien. Med Oscar, men Estelle får stanna hemma.
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Estelle följer inte med

Enligt hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm kommer prinsessan Estelle inte att vara med på resan. Men lillebror, prins Oscar, nio månader, får följa med och få en glimt av Italien.

– Som planeringen ser ut just nu kommer prins Oscar att vara med i Rom och Milano då han fortfarande är så pass liten att han behöver vara i närheten av sin mamma, säger hon.


LÄS OCKSÅ: Victorias beslut – så ska 40-årsdagen firas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.