Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Oscar fyller tre år – här är Kungahusets nya bild

Bilden av prins Oscar togs i slutet av februari.Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hurra för prins Oscar i dag!

På lördagen fyller kronprinsessan Victorias och prins Daniels yngsta barn – och prinsessan Estelles lillebror – tre år. 

Här är hovets nya bild på den lille prinsen.

Hur firar du din födelsedag?

De kungliga födelsedagarna har duggat tätt den senaste tiden. Först ut för i år var prinsessan Leonore, prinsessan Madeleines och Chris O'Neills förstfödda, som fyllde fem år den 20 februari.

Därefter var det prinsessan Estelles tur.

Den 23 februari fyllde kronprinsessan Victorias och prins Daniels förstfödda sju år. Hon firade dagen med familjen.

Prins Oscar blir tre år

Nu är det hennes lillebror som fyller tre år.

Prins Oscar föddes på Karolinska universitetssjukhuset den 2 mars 2016, och är nummer tre i den svenska tronföljden efter sin mamma Victoria och sin storasyster Estelle. Han är också hertig av Skåne.

I samband med födelsedagen har kungahuset – som brukligt – lagt upp en ny bild på den lille prinsen på Instagram. Där lutar han sig framåt över en trämöbel samtidigt som han tittar bakåt och ler stort.

”I dag fyller Prins Oscar 3 år! Fotografiet av Prinsen togs på Kungliga slottet i slutet av februari”, skriver kungahuset.

Prinsens födelsedag firas tillsammans med familjen.

https://www.instagram.com/p/Buf6Fh8B5sM/

Tio år som förlovade

Födelsedagar är inte det enda kungahuset har firat den senaste tiden. Nyligen var det också tio år sen prins Daniel – då Daniel Westling – föll ner på knä och friade till sin kronprinsessa. Den 24 februari 2009 offentliggjordes förlovningen, och förra helgen firade kronprinsessparet tioårsdagen. Bland annat med att publicera två nya bilder på kungahusets Instagram. 

Just nu är det sportlovsvecka för familjen, som är ledig och firar tillsammans.

– De har tagit den här veckan ledigt för att vara med barnen, sa Margareta Thorgren, hovets informationschef, i tisdags.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.