Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Nicolas – redan en kunglig stilikon

Prins Nicolas i märket Bonpoint på sin första officiella bild - följer han i Leonores och Estelles fotspår och blir en stilikon?
Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Så här såg det ut när mamma Madeleine var nyfödd…
Foto: Stella Pictures
…och storasyster Leonore.
Foto: Chris O'Neill
Kusinen Estelle i en handstickad Cardigan signerad mamma Victorias mormor Alice.
Foto: Prins Daniel
En liten prinsessan Madeleine uppvaktas av två stolta syskon, Victoria och Carl Philip.
Foto: Toni Sica
En nyfödd och sömnig Victoria 1977.
Foto: Stig-Göran Nilsson
Blivande kung Carl Gustaf med (fv) farfar Gustav VI Adolf, pappa Gustaf Adolf och farfarsfar Gustaf V. Carl Gustafs far omkom i en flygolycka i januari 1947.
Foto: Pressens Bild
1 / 7

Prins Nicolas har äntligen fått sitt namn.

I väntan på fler bilder på den blivande kungliga stilikonen vandrar Allt om Mode längs minnenas allé.

Minns du hur Madeleine, Victoria, Carl Philip och självaste kungen såg ut som nyfödda?

Familjen Bernadotte vet verkligen hur man bjuder på en händelserik vecka. Först ställde hovet till med bröllopsfirande i dagarna två. Därefter kom storken på besök med en ny liten prins.

Klockan 13:45 den 15 juni fick prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill en liten son som vägde in på 3080 gram och mätte 49 centimeter.


LÄS MER: Prinsens kläder från kunglig favoritbutik

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill stolta föräldrar till prins Nicolas

I dag, strax efter klockan 17, presenterades den nyföddes namn av kung Carl Gustaf under den traditionsenliga konseljen på slottet - Nicolas Paul Gustaf. Prinsen blir hertig av Ångermanland. Enligt oddsättarna låg Eugen bäst till men prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gick emot tyckarna även denna gång.

På sin första officiella bild, som släpptes under gårdagen, bar Nicolas en återkommande favorit hos kungafamiljen - märket Bonpoint. Tröjan och byxorna kommer från deras sommarkollektion och finns just nu ute på rea.

– Han ser ut att ha det bekvämt och mysigt i ett matchande grått set med tröja som har praktisk knäppning hela vägen, säger Allt om Modes modeexpert Emma Danielsson.


LÄS MER: Prinsessan Madeleine har fått en liten prins

Prinsessan Estelle - redan en stilikon

I Sverige har Estelle redan blivit en tvättäkta stilikon. Mixen av budget- och lyxplagg, från märken som Livly, Pomp de Lux och Marie-Chantal, har förvandlat lillsessan till en stor inspirationskälla för föräldrar över hela Sverige. Detsamma gäller prinsens storasyster Leonore.

I Storbritannien njuter prins George av en liknande status. Så fort han visar sig i ett nytt plagg säljs det slut inom några minuter.

Om lilla Nicolas kommer orsaka liknande rabalder återstår att se. Men med tanke på mamma Madeleines stora modeintresse är chansen sannolikt stor.

Under morgondagen hålls Te Deum, tacksägelsegudstjänsten, i Slottskyrkan på Kungliga slottet.


LÄS MER: Höggravida Madeleine valde aprikosrosa klänning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.