Prins Louis första steg – i mamma Kates trädgård

Prins George och prinsessan Charlotte doppade sina fötter i bäcken.
Foto: MATT PORTEOUS / KENSINGTON PALACE / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Kate och prins William spenderade en heldag utomhus tillsammans med sina barn, skriver Daily Mail.

Prinsessan Charlotte, prins George och prins Louis lekte runt i mammas nya trädgårdsprojekt – den ettårige prinsen tog även sina första steg framför kameran.

Hertiginnan av Cambridge har designat en egen trädgård med lekområden i det vackra trädgårdslandskapet RHS Chelsea Flower Show i London. Med projektet vill Kate uppmuntra barn att spendera mer tid utomhus, skriver Daily Mail.

Vem passar bättre för att testa de nya lekytorna än tre livliga barn?

Under söndagen tog Kate och prins William med sina barn för en heldag i det gröna landskapet. Kensington Palace dokumenterade utflykten.

Prins Louis kom springandes mot kameran.
Foto: MATT PORTEOUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Barnen lekte runt i trädgården

Prins George och prinsessan Charlotte sprang runt barfota, gungade och doppade fötterna i bäcken. Den ettårige prinsen Louis tog sina första steg framför kameran när han sprang på träbryggan. 

William och de två äldsta barnen klättrade också upp i trädgårdens träkoja medan Kate gungade.

Barnen har under flera månader hjälpt till att samla kvistar, stockar och mossa. De spreds under dagen ut i hela trädgården. De byggde en eldstad i hjärtat av trädgården och grillade.

– De har varit involverade i varje steg på vägen och hertiginnan var exalterad över att visa dem slutresultatet. Barnen – både hennes och andras – har alltid varit i hjärtat av projektet, sa en assistent.

Familjen grillade i trädgården.
Foto: MATT PORTEOUS / KENSINGTON PALACE / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kate Middleton: Naturen har stora fördelar för vår hälsa

Kate hoppas kunna inspirera familjer att komma ut och uppskatta naturen. Lekdagen blev en inspiration för projektet, som öppnar för allmänheten på tisdag, skriver Daily Mail.

I en intervju i BBC med trädgårdsmästaren Monty Don sa Kate:

– Jag känner verkligen att naturen och att vara utomhus har stora fördelar för vår psykiska och mentala hälsa, särskilt för små barn.

– Jag hoppas verkligen att detta skogsland som vi skapat inspirerar familjer, barn och samhället att komma ut, njuta av naturen och tillbringa kvalitetstid tillsammans.

RHS Chelsea Flower Show är en årlig trädgårdsutställning i London. Den arrangeras i maj av Royal Horticultural Society på Royal Hospital i stadsdelen Chelsea. Den första utställningen arrangerades 1912 och är en av världens mest kända trädgårdsutställningar.

Fotnot: I en pushnotis som skickades ut stod felaktigt att det var prins George som tog sina första steg. Rätt är prins Louis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.