Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Harrys ilskna drag – stämmer tidningsjättarna

Prins Harry ryter ifrån mot tabloiderna.
Meghan och prins Harry.Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry kan ha fått sin telefon hackad av brittiska tabloidtidningar.

Nu har kungligheten beslutat sig för att stämma jättarna The Sun och The Mirror, rapporterar BylineInvestigates.  

Den senaste dagen har det stormat rejält kring det brittiska prinsparet Harry och Meghan. Tidigare i veckan stod det klart att Hertiginnan av Sussex stämmer den brittiska tidningen The Mail on Sunday efter att tidningen publicerade ett handskrivet brev hon skrivit till sin pappa.

Nu rapporterar mediebevakarna BylineInvestigates att hennes make, prins Harry, kommer att dra två av Storbritanniens största tidningar, The Sun och Mirror, inför rätta. Enligt ITV har Buckingham Palace bekräftat nyheten. 

Prins Harry stämmer tidningarna

Prins Harry ska ha lämnat in sin stämningsansökan den 27 september, i vilken han anklagar tidningarna för att ha missbrukat privat information i sina artiklar. 

Prins Harry hävdar bland annat att The Mirror, under tidigare chefredaktören Piers Morgans ledning, såg till att hacka hans mobiltelefon. The Mirror har tidigare tvingats betala ut miljonbelopp till skådespelaren Hugh Grant, vars telefon utsattes för ett liknande intrång. 

Kommenterar klimatnödläget under resa till Botswana.

The Sun har också fällts för liknande brott, och koncernägaren Rupert Murdoch uppges ha förlorat sammanlagt över 10 miljarder kronor på skandalerna. 

”Ett historiskt ögonblick”

Om prins Harrys sak tas upp i rätten kan det bli aktuellt att kungligheten själv dyker upp i rätten.

– Om prinsen framträder som vittne kommer det att vara ett historiskt ögonblick i brittisk historia. Det står starka principfrågor på spel för prinsen här. Mycket arbete har lagts ner på att förbereda fallen inför den formella inlämningen. Hans advokater känner att det finns frågor att besvara här, säger en källa till BylineInvestigates. 

I samband med att Meghan lämnade in sin stämningsansökan gjorde prins Harry ett eget uttalande riktat mot den brittiska tabloidpressen. 

– Det är min största rädsla att historien upprepar sig, sa han i uttalandet. 

– Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma kraftfulla makt. 

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

Ex-strippan: Livet på insidan av Stockholms strippklubbar

Lisa: ”Det är egentligen porrklubbar, där vissa tjejer har sex med gästerna”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.