Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harrys hemliga samtal – efter konflikten med pappan

Prins Charles far prins Philips gick bort förra året.
Prince Charles har ännu inte träffat Harrys dotter Lillibet som är sju månader.
Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prins Harry flyttade med sin familj till Kalifornien 2020.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Relationen mellan prins Charles och hans son prins Harry har länge varit kylig. 

Men enligt the Sun ska konflikterna mellan de båda nu börjat tina. 

– Det finns en känsla av att Harry kommer komma tillbaka till Storbritannien och vill vara närmre sin familj, säger en källa till the Sun. 

Expressen har tidigare skrivit om pins Charles och sonen prins Harrys konflikter och att de båda knappt längre pratar med varandra. 

Senast Charles och Harry talade öga mot öga var på prins Philips begravning för åtta månader sedan. När Harry åter kom till England i juli för avtäckningen av prinsessan Dianas staty ska de inte ha träffats alls. Charles har heller inte mött Harry och Meghans sju månader gamla dotter Lilibet.

Men enligt en källa till The Sun ska nu prins Harry och hans far prins Charles nyligen haft hemliga samtal för att försöka lösa konflikterna de haft den senaste tiden. 

Enligt The Sun ska en källa sagt att relationen mellan Harry och Charles börjat tina. 

– De har haft vänliga samtal och det har föreslagits för Harry att han kan komma att ångra sin bitterhet mot familjen, och det har han tagit till sig, sa källan till the Sun. 

– Det finns en känsla av att han kommer komma tillbaka till Storbritannien och vill vara närmre sin familj. 

Förväntas komma hem till sommaren

Palatstjänstemän förväntar sig att den 37-åriga prinsen ska återvänd till Storbritannien i sommar lagom till drottningens jubileumsfirande. 

Det är dock ännu oklart om Harry kommer att återvända ensam eller tillsammans med sin familj, fru Meghan, 40, tvåårige sonen Archie och sju månader gamla dottern Lilibet.

Harry flyttade med sin familj till Kalifornien i USA 2020 och avstod samtidigt alla kungliga förpliktelser. 

Prins Charles är enligt uppgifter från en kunglig källa ”desperat” efter att få träffa och spendera kvalitetstid med sina barnbarn. 

Köpte huset för 134 miljoner kronor 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.