Prins Harry ringde Dianas spådam: ”Hur dog hon?”

Advokaten: "Jag har alltid tyckt att det varit misstänkt".
Prins Harry ringde sin mors spådam och frågade hur hon dog – men han undrade också vilken hårfärg hans blivande fru skulle ha.
Foto: MARTIN KEENE / EPA PRESS ASSOCIATION FILES
Prins Harry uttryckte oro över sin bror och frågade om han kommer att bli okej.
Foto: DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Diana med prins Harry.
Foto: THE DUKE OF CAMBRIDGE AND PRINCE HA / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry mötte spådamen en gång på Kensington Palace när han var sju. 2013 valde han att ringa upp henne för att få svar på sina frågor.
Foto: STELLA PICTURES/IMP / STELLA PICTURES/IMP IMP

När prins Harry som vuxen sökte svar om sin mor, den framlidna prinsessan Diana, ringde han upp hennes spirituella vägledare Sally Morgan och frågade hur hon dog, hävdar Morgan själv i en ny bok.

Spådamen berättar att hon förutsåg Dianas tragiska öde – och att Harry skulle gifta sig med en brunett, enligt tidningen Mirror.

När prins Harry var sju år gammal träffade han för första gången spådamen Sally Morgan som hans mor ofta sökt vägledning hos när hon levde. Sally var då på besök hos prinsessan Diana på Kensington Palace.

För åtta år sedan ska prins Harry hört av sig till samma spådam. De hade ett 45 minuter långt telefonsamtal, enligt Morgan själv, och hon berättar att prinsen inledde samtalet med en fråga: 

”Hur tror du att min mor dog?”.

Uppgifterna om samtalet kommer från Morgans nya bok, Secret Spirit, skriver tidningen Mirror.

”Var på en mörk plats”

Spådamen berättar att hon pratat med prinsessan Dianas syster Sarah innan den tragiska olyckan, och då förutsett att ”drottningen kommer att dö” och att hon ”var på en mörk plats”. Morgan berättar också att hon ”såg en trottoar”. 

Att det sedan var prinsessan Diana som dog, och inte drottningen, förklarar hon med att prinsessan Diana i en intervju sagt hon vill vara ”hjärtats drottning”. 

Undrade hur prins William mådde

Prins Harry ska också under samtalet ha frågat hur det kommer att gå för hans bror, prins William – och uttryckt oro över sin brors mående. Morgan svarade då att ”han kommer må bra och han kommer bli kung, men han är i en annan bubbla än du”. 

Därefter ska prins Harry ha sagt: 

”Det är därför jag alltid kommer oroa mig för honom”. 

Harry passade också på att fråga vilken hårfärg hans framtida fru kommer att ha. Då dejtade han, enligt tidningen Mirror, ofta blonda kvinnor och var för tillfället i ett av- och på-förhållande med Cressida Bonas. 

Sally svarade då att hans framtida fru kommer att vara brunett och att de kommer att hålla ihop för alltid.

Se även:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.