Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prins Harry och Meghan renoverar huset – för 28 miljoner

Det här är hertiginnan av Sussex.
Prins Harry och Mehgan har fått kritik efter att notan för deras renoveringsprojekt offentliggjorts. Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Cirka 28,3 miljoner svenska kronor (2,4 miljoner pund) har renoveringen av Frogmore Cottage costat - hittils. Foto: KGC-22 / STELLA PICTURES 148599-5

Prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, har renoverat sitt nya hem i Windsor för 2,4 miljoner pund - cirka 28,3 miljoner kronor.

Renoveringen av Frogmore Cottage har skapat stor ilska i Storbritannien, då projektet finansierats med hjälp av skattepengar.

Ombyggnationen är dessutom inte färdigställd, så slutnotan väntas ännu blir högre.

Prins Harry och Meghan flyttade in i Frogmore Cottage, ett hus som ligger på Windsor Castles ägor i Windsor, Surrey, i våras.

Huset hade tidigare fungerat bland annat som personalbostäder för de som arbetar på Windsor Castle, och utgjordes av fem separata lägenheter.

Det behövde därför totalrenoveras för att göras om till en enda bostad där paret nu bor med sin lille son Archie Harrison.

Dyr totalrenovering blir ännu dyrare

Hertigparet har bland annat bytt ut takbjälkar och golv, dragit in nya gas- och vattenledningar, byggt nytt kök och badrum och tapetserat och målat i alla rum.

Allt detta tack vare 2,4 miljoner pund i skattepengar från den brittiska kungafamiljens apanage.

Nya möbler och annan inredning ska prins Harry och Meghan ha betalat för ur egen ficka.

Prins Harry och Meghan tackade nej till att bli grannar med prins William och Kate på Kensington Palace och flyttade till Windsor där de nu bor med sonen Archie Harrison. Foto: REX / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Trädgårdsarbete och ytterligare renoveringar inne i huset återstår fortfarande, och väntas kosta 600,000 pund (mer än sju miljoner svenska kronor), enligt MailOnline.

Slutnotan kan därför hamna på tre miljoner pund - 35,5 miljoner kronor.

Kostnaden för ombyggnationen har blivit offentlig i den årliga redovisningen av det brittiska kungahusets utgifter, vilket också avslöjar att drottningen godkänt den.

Grannarnas ilska över renoveringsnotan: ”Det är vidrigt”

Ilskna röster har i dag höjts i brittiska medier, däribland från prins Harry och Meghans grannar i Windsor.

– Jag tycker det är vidrigt, säger en granne till BBC Radio Berkshire i dag och fortsätter:

– Jag tycker att det är motbjudande. Pengarna borde gå till att hjälpa hemlösa eller de med drog och alkoholproblem eller till sjukvården.

– Harry och Meghan verkar inte vilja leva en livsstil som en del av den kungliga familjen, de vill vara fria, sa en annan granne.

– Landet ska verkligen inte betala för deras hus. Den kungliga familjen har tillräckligt med privat kapital och land för att kunna betala för dina egna.

Tackade nej till 21-rummare i Kensington Palace

Förutom att stora mängder skattepengar lagts på att renovera hertigparets hem, så hade det dyra projektet dessutom kunnat undvikas.

Prins Harry och Meghan blev erbjudna en 21-rummare på Kensington Palace, där de skulle bli grannar med prins William och Catherine, hertiginnan av Cambridge.

Paret tackade dock nej, vilket har spätt på ryktena att relationen mellan de brittiska prinsbröderna är spänd.

Se när de visar upp sitt barn för första gången.