Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Harry och Meghan Markle gör podd för svenska Spotify

Hör utdrag ur parets podd här.
Prins Harry och Meghan Markle har skvit kontrakt med Spotify om en serie poddar
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan Markle
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Prins Harry och Meghan Markle
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Prins Harry och Meghan Markle har skrivit kontrakt med med Spotify om att göra en serie poddar.

Paret kommer att både producera och vara värdar för sina egna shower, rapporterar flera medier bland andra Daily Mail. 

Men det finns inga uppgifter om hur mycket Spotify betalar.

Prins Harry och Meghan Markle har via sitt nybildade bolag undertecknat ett kontrakt med svenska streamingjätten Spotify om att göra en exklusiv serie poddar som enligt ett uttalande ska både ”uppmuntra och underhålla publiken runtom i världen” 

Paret kommer att både producera och vara värdar för sina egna shower och de ska med börja med ett julhelgprogram som släpps redan nu i december. Själva poddserien ska starta nästa år.

Inga uppgifter om betalning

Det finna inga uppgifter om hur mycket Spotify betalar paret.

Men det finns en trailer tillgänglig på Spotify som följs av en kort beskrivning som lyder: ”Prins Harry, hertigen av Sussex och Meghan, hertiginnan av Sussex, presenterar Archewell Audio. Kommer snart till Spotify.”

Trailern släpptes på tisdagseftermiddagen och Archwell Audio är parets företag som ska göra ljudproduktioner och det är också det bolag som samarbetar med Spotify.

Trailern inleds med att Harry säger till sin fru: ”Ladies first” innan Meghan säger: ”Nej du börjar eftersom jag tycker att det låter så trevligt med din accent”.

Hertigen av Sussex säger sedan: ”Archewell Audio” och de säger tillsammans: ”Låt oss göra det”.

Använder inga kungliga titlar

Prins Harry säger sedan: ”Hej allihopa, jag är Harry” och Meghan säger: ”Och jag är Meghan”. Båda två väljer att inte använda sina kungliga titlar, vilket ändå görs i den text som presenterar trailern.

Meghan säger sedan: ”En av de saker som min man och jag alltid har pratat om är vår passion för att träffa människor och höra deras historier. Och oavsett vilken historia de det handlar om så innebär det oftast en förståelse för varifrån en person kommer.”

Spotifys grundare Daniel Ek har sagt till Svenska Dagbladet sagt att intäkten per användare sjunker, och det är därför man nu också satsar hårt på poddar.
Och i samma intervju berättade han om att Spotify hela tiden strävade efter exklusivt innehåll - som kontraktet med det tigare presidentparet Obama.

– Michelle och Barack Obama är ett bra exempel på det. Vi äger en rad poddstudios som producerar en enorm mängd innehåll som är exklusivt för oss.

Harry och Meghan har nyligen också skrivit ett kontrakt med Netflix om en serie om deras eget liv och hur de lever.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.