Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Harry lurades av ryska Youtubers

Prins Harry trodde det var Greta Thunberg som ringde. Men i själva verket var det två ryska youtubers.Foto: Stella Pictures
Greta Thunberg.Foto: ALAIN ROLLAND/ IMAGEBUZZ/ BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry har blivit ordentligt lurad.

Två ryska Youtubers ringde prinsen och utgav sig för att vara Greta Thunberg.

I samtalet ska prins Harry bland annat ha kritiserat Donald Trump och öppnat upp sig om beslutet att lämna kungahuset.

Det var på nyårsafton och den 22 januari som telefonen ringde hemma hos prins Harry. Han trodde det var den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Men i själva verket var det två ryska youtubers, Alexei Stolyarov och Vladimir Kuznetsov, som låtsades vara Greta, rapporterar Daily Mail.

I de två samtalen ska Harry pratat öppenhjärtigt. Han ska bland annat ha kritiserat amerikanska presidenten Donald Trump angående klimatkrisen. Om klimatfrågan i stort ska Harry gått hårt åt världens ledare och kallat de ”sjuka”.

Berättade om beslutet att lämna kungahuset

Tidigare i år beslutade prins Harry tillsammans med sin hustru Meghan Markle att lämna det brittiska kungahuset. Även det här ska Harry pratat om med, vad han trodde var Greta Thunberg. Han ska ha beskrivet beslutet som ”inte lätt”, men att det var rätt sak att göra.

Det andra samtalet till prins Harry gjordes efter att han och Meghan lämnat kungahuset och ska ha pågått i cirka en timme. Harry ska ha sagt att skälet till att de lämnade var för att skydda deras son.

Youtubestjärnorna, Alexei Stolyarov och Vladimir Kuznetsov, har tidigare lurat bland annat Elton John och Bernie Sanders, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.