Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry: ”Jag ville inte ha det kungliga livet”

Prins Harry berättar okända detaljer om uppväxten och förhållandet i podcastintervju.
Foto: Skärmdump
Prins Harry med hustrun Meghan Markle.
Foto: Stella Pictures

Kändisskapet har inte alltid varit lätt för prins Harry. I en podcastintervju berättar han om hur han ville bort från det kungliga livet.

– Jag ville inte ha det livet, säger han.

Varje vecka intervjuar skådespelaren Dax Shepard kändisar i podcasten ”Armchair Expert”. Den här veckans gäst är ingen mindre än prins Harry som pratar bland annat om hur kändisskapet har påverkat honom och hur hans mors, prinsessan Dianas död, påverkade honom i 20-årsåldern.

– Jag kämpade verkligen med att vara en del av kungafamiljen. Jag ville inte ha det livet och jag ville inte göra det. Titta vad det gjorde med min mamma, hur skulle jag någonsin kunna ha ett lugnt liv med en fru och en familj. 

Harry berättar också hur uppmärksamheten påverkade hans förhållande med Meghan i början av deras förhållande där han beskriver mediekåren i landet som en blandning mellan Truman Show, Jim Carrey-filmen där huvudpersonen inte har någon aning om att han lever i en dokusåpa som pågår dygnet runt där varje drag spelas in, och ett zoo.

Ville inte bli igenkänd

– En av de första gångerna som vi träffades så gjorde vi det på en stormarknad i London där vi låtsades som att vi inte ens kände varandra, säger Harry och berättar vidare att han hade på sig en basebollkeps för att undvika att bli igenkänd.

För två år sedan valde han att lämna Storbritannien och bosätta sig i USA, ett beslut som har gjort det lättare att leva mer normalt menar han.

– Jag känner mig faktiskt annorlunda, här kan jag gå runt och känna mig lite mer fri.

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen

Skillnad i Harry och Williams agerande före och efter ceremonin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.