Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Harry följer i Beckhams fotspår

Paret backar från brittiska kungahuset.
Prins Harry har ombetts ställa upp i investmentbanken Goldman Sachs intervjuserie ”Talks at GS”.Foto: PAUL EDWARDS / AP TT NYHETSBYRÅN
Victoria och David Beckham har intervjuats under ”Talks at GS”.Foto: FRED DUVAL/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Prins Harrys nästa gig kan se honom liera sig med en av världens mäktigaste banker.

Den brittiske prinsen har tagit möten med Goldman Sachs, för att delta i deras intervjuserie ”Talks at GS”, enligt The Daily Mirror. 

Han skulle då följa i Gwyneth Paltrow och Victoria och David Beckhams fotspår.

Bland de som intervjuats inför publik i samband med ”Talks at GS” återfinns företagsledare, politiker och kändisar.

Gwyneth Paltrow, Posh och Becks, svenska Skype-grundaren Niklas Zennström, ärkebiskopen av Canterbury samt USA:s före detta FN-ambassadörer Susan Rice och Nikki Haley, är bara några av de som deltagit.

Nu kan även prins Harry av Storbritannien komma att sälla sig till Goldman Sachs långa talarlista, rapporterar The Mirror.

”Handslag värt miljarder”

Goldman Sachs betalar inte sina intervjuobjekt, men att delta i ”Talks at GS” kan leda till ”miljardkontrakt” för prins Harry, enligt tidningen.

Samtalen med investmentbanken ska ha börjat redan i november, när hertigparet på allvar började diskutera att lämna kungafamiljen med drottning Elizabeth.

– De kommer att tjäna enorma pengar, antingen genom tal eller som ambassadörer, säger PR experten Mark Borkowski till The Mirror och tillägger:

– Det här är handslag värda en miljard pund [cirka 12,5 miljarder svenska kronor.

Höll tal för annan bank

Rapporten om Goldman Sachs kommer kort efter att prins Harry var en av huvudtalarna under ett event i Miami, Florida, organiserat av en annan superbank: JP Morgan. 

Prins Harry och hans fru Meghan, hertiginnan av Sussex, ska enligt brittiska medier fått flera miljoner kronor för att delta.

En av de främsta anledningarna till att paret sökte sig bort från det kungliga livet ska – enligt deras eget uttalande – ha varit att de vill bli ekonomiskt självständiga och kunna tjäna egna pengar.

Karin Lennmor: ”Det var rena bombnedslaget”:

Expressens kungliga krönikör om att prins Harry och hertiginnan Meghan tar nu ett steg tillbaka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.