Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Harry flyger hem igen – efter promenaden med pappa Charles

Skillnad i prins Harry och prins Williams agerande före och efter ceremonin.
Prins Harry är redan på väg hem till Kalifornien.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Sista dagen tillbringade Harry med sin far, prinsen av Wales.
Foto: PAUL EDWARDS / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harrys besök i Storbritannien blir kort. 

Redan på måndagen flyger han tillbaka till Kalifornien och sin gravida hustru Meghan.

Sista dagen spenderade han på Windsor med sin far.

Prins Harry stannade bara i Storbritannien i en vecka. På måndagen återvänder prinsen till Montecito,  Kalifornien, och sin gravida hustru Meghan. Meghan deltog inte i begravningen av prins Philip, eftersom läkare avrådde henne från den långa flygresan från Los Angeles till London. 

I stället såg Meghan begravningen på tv. Hon skickade även med en sista hälsning till prins Philip. På en krans från henne och Harry, som placerades på kistan inne i kapellet, fanns ett handskrivet kort från Meghan.

På promenad med pappa prins Charles

Enligt källor tillbringade Harry den sista dagen med att promenera på ägorna på Windsor tillsammans med pappa prins Charles, 72, och titta på blomsterarrangemangen till prins Philips ära, skriver Daily Mail

Vad far och son diskuterade har inte kommit fram. Det har heller inte kommit fram till vad Harry och prins William diskuterade i sitt uppmärksammade samtal i samband med begravningen. Innan samtalet sågs Harry även gå och småprata med hertiginnan Kate. Förhållandet mellan bröderna har varit spänt sedan Harry och Meghans famösa intervju med Oprah Winfrey, där paret luftade anklagelser om rasism inom den brittiska kungafamiljen. 

Utfryst av delar av familjen

Enligt källor till Daily Mail ska Harry inte ha mottagits särskilt hjärtligt av flera medlemmar av kungafamiljen. Prinsessan Anne, prins Edward och hans fru Sophie ska inte ha velat kännas vid prinsen alls, varken under veckan innan begravningen eller under ceremonin. 

– De har en djup känsla av att vilja beskydda drottningen och motvilja gentemot Harry. Det finns väldigt lite sympati för honom efter det han och Meghan sa på Oprah, säger en källa.

CNN:s reporter Cyril Vanier summerar ceremonin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.