Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Daniels uppladdning utan kronprinsessan Victoria

Se ”Kungafamiljen” i Expressen TV
Det blev en svettig fredag på Öland för prins Daniel.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Aktivitetsdagen innehöll bland annat basket, padeltennis, och hinderbana.Foto: ALEX LJUNGDAHL
”Det var jättekul!”, säger prins Daniel.Foto: ALEX LJUNGDAHL

På söndagen infaller Victoriadagen, då kronprinsessan fyller 42 år.

Men redan nu har firandet smygstartat, och prins Daniel är på plats på Öland för en svettig uppvärmning inför sin kärleks födelsedag.

– Det här ångrar jag, det var ingen värdighet i det där, säger prins Daniel skämtsamt om aktiviteten.

Victoriadagarna, den aktivitetsfyllda uppladdningen inför kronprinsessans födelsedag, är i full gång. På söndagen fyller Victoria 42 år, och prins Daniel är redan på plats inför firandet.

På fredagen ägde evenemanget Move for fun rum, en av de officiella aktiviteterna inför Victoriadagen. Tillsammans med Ekerum resort, Riksidrottsförbundet och Smålandsidrotten är dagen arrangerad i syfte att få barn och vuxna att röra på sig. Och det var sannerligen något som prins Daniel fick göra.

– Det var jättekul! Kände att jag blev lite carried away och ville fortsätta, säger prins Daniel efter en tuff omgång padeltennis.

Trots att prins Daniel lämnade träningskläderna hemma deltog han i såväl padeltennis som basket och hinderbana. Men aktiviteterna tycks inte ha blivit lika stillsamma som han kanske väntat sig.

– Det här ångrar jag, det var ingen värdighet i det där, säger prins Daniel om hinderbanan och skrattar.

Prinsen under Made For Run. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Victorias invigning på andra sidan ön

För kronprinsessan Victoria blev fredagen något mer stillsam. Hon befann sig i Mörbylånga på Öland för att inviga kommunens nya vattenverk. 

https://www.instagram.com/p/Bz0fucgI6Dw/

På kungahusets Instagram-konto syns kronprinsessan skåla i det nya vattnet, iförd lång sommarklänning.

Vid invigningen närvarande även prins Félix av Luxemburg, landshövding Thomas Carlzon, kommunfullmäktiges ordförande Kjell Magnusson samt kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk, skriver kungahuset på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.