Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Daniels nya resa – ska besöka flera indiska skolor

I veckan reser prins Daniel till Indien för att besöka ett antal skolor.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Förra året reste han tillsammans med kronprinsessan Victoria till Jordanien.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I veckan reser prins Daniel till Indien. 

Syftet med resan är att studera ett skolprojekt som ska öka kvalitén på utbildningen i delstaten Assam. 

– Prinsen kommer att åka dit för att ta del av arbetet som bedrivs i skolorna med undervisningen, säger hovets informationssekreterare Johan Tegel. 

I Sverige arbetar han bland annat med organisationen Generation Pep, som jobbar för att barn ska röra på sig i stället för att bli alltför stillasittande. 

Nu ska prins Daniel få en närmare inblick i barns skolgång i Indien. 

I veckan reser han till delstaten Assam, med 30 miljoner invånare, för att där följa organisationen Pratham Swedens projekt ”Swedish Industry for Quality Education in India”.


Prins Daniel reser till Indien

I Assam kommer prinsen besöka ett antal skolor för att ta del av hur undervisningen bedrivs. 

– Pratham Sweden är en ledande civilsamhällsorganisation som jobbar med barns lärande och i Assam har de ett samarbete med svenska företag som går ut på att 30 000 barn ska få en bättre utbildning, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet. 

Prins Daniel gör resan tillsammans med hållbarhetsansvariga från ett antal svenska företag. 

Prinsen ska ta del av skolutbildningen i Indien

– Det är svenskt näringsliv och svenska företag som är aktiva i Indien som, i det här fallet, har det här programmet tillsammans med Handelshögskolan. Prinsen kommer att åka dit för att ta del av arbetet som bedrivs i skolorna med undervisningen. På torsdagen kommer han besöka ett antal skolor, säger Johan Tegel. 

Men resan till Indien inleds på onsdagen i New Delhi med ett besök på ambassaden som har bjudit in prinsen samt svenska och indiska företag. 

Prins Daniel reser till Indien själv och efter tvådagarsprogrammet återvänder han till Sverige. 

I helgen har prins Daniel, tillsammans med drottning Silvia och den norska kronprinsfamiljen varit i Åre och närvarat vid alpint-VM. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.