Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Daniel utses till hedersdoktor

Prins Daniels jättevinst – plockar ut 10 miljoner
Prins Daniel.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES
Karolinska institutet i Stockholm.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Prins Daniel utses till hedersdoktor vid Karolinska Institutet. 

”Prins Daniel har tack vare sitt konsekventa folkhälsorelaterade arbete blivit en mycket viktig, drivande och synlig kraft inom området, såväl i Sverige som internationellt. Fokus har alltid varit att insatserna ska ske på ett evidensbaserat sätt och kontakter med KI knöts därför tidigt”, skriver Karolinska Institutet i ett pressmeddelande. 

Under åren 2011 till 2013 studerade prinsen, som är utbildad fritidsledare och har bakgrund i träningsbranschen, vid Karolinska Institutet. Han är initiativtagare och beskyddare av organisationen En Frisk Generation (EFG) som har som mål att ge utsatta områden stöd till ett ”aktivare och hälsosammare liv”, enligt pressmeddelandet. 

Han och kronprinsessan Victoria är även initiativtagare till organisationen Generation Pep, som vill ge barn och unga bättre möjligheter till ett aktivt liv. 

”H.K.H. Prins Daniel har ett starkt och långvarigt engagemang för folkhälsa. Han har genom åren gjort ett stort antal insatser för att öka medvetenheten om behovet av att främja hälsosammare livsstil bland barn och unga, minska hälsoklyftor och stödja medicinsk forskning och utbildning”, skriver Karolinska Institutet i ett pressmeddelande. 

Soumya Swaminathan, vetenskaplig chef vid Världshälsoorganisationen (WHO) och den japanska professorn Shinhiro Takeda utnämns också till hedersdoktorer. 

Den formella ceremonin planeras äga rum i Stockholms stadshus den 29 april, förutsatt att smittläget tillåter. 

Prins Daniel har testat positivt för covid: ”Lindriga symtom”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.