Prins Daniel tog sig an en pingismatch mot 10-åriga David. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABPrins Daniel tog sig an en pingismatch mot 10-åriga David. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Prins Daniel tog sig an en pingismatch mot 10-åriga David. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Prins Daniel och David Björkryd. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESPrins Daniel och David Björkryd. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Prins Daniel och David Björkryd. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Prins Daniel utklassad i pingis – av David, 10

Publicerad

Prins Daniel möttes av starkt motstånd under sitt besök på Stiga i Eskilstuna.

Förutom en pingismatch mot supertalangen David Björkryd, 10, fick han också prova bordshockey.

– Jag har blivit förnedrad, sa prinsen till SVT Nyheter.

Prins Daniel besökte på fredagen svenska företaget Stiga i Eskilstuna. Företaget är känt för sina lek- och sportprodukter, bland annat för sin unika "Snowracer" som lanserades redan 1972.

Under sitt besök på Stiga fick prinsen en rundtur i produktionshallen, men fick också chans att prova på några av produkterna.

Bland annat mötte han supertalangen David Björkryd, 10, i pingis. Trots sin unga ålder har han redan deltagit i senior-SM i bordtennis. Därmed slog han också legendaren J-O Waldners rekord som yngste spelare i SM.

Under matchen mot Björkryd fick Daniel reda på att 10-åringen tränar 20 timmar i veckan.

– 20? Oj, utbrast prins Daniel förvånat.

Prins Daniel: "Helt knäckt"

Och prinsen hade ingen chans mot David Björkryd. Det hade han inte heller när han fick prova på bordshockey. När han av SVT Nyheter fick frågan hur han kände efter matchen svarade han som en riktig vinnarskalle:

– Förnedring. Jag har blivit förnedrad.

Prins Daniel gjorde ett enda mål under bordshockeyspelet.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Men att ladda om och ligga i hårdträning inför en revansch var inte aktuellt för prins Daniel, som också pekade på viss orättvisa i och med att hans motspelare faktiskt arbetade på Stiga och har tillgång till hockeybordet varje dag. Det har inte prinsen.

– Jag är helt knäckt, jag kommer aldrig våga spela igen, sa prinsen med ett stort leende.

Besökte Stiga i Eskilstuna

Prins Daniels besök på Stiga kommer naturligt eftersom prinsen engagerar sig i frågor som rör idrott och rörelse. Bland annat driver han Generation Pep, en organisation som vill sätta barn i rörelse och aktivitet, ihop med kronprinsessan Victoria.

Besöket är också ett led i att uppmärksamma och träffa svenska entreprenörsdrivna företag, något som prinsen ofta försöker att göra.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.