Prins Daniel: "Störst av allt är kärleken"

Publicerad
Uppdaterad
Victoria rördes till tårar av prins Daniels vackra kärlekstal.
Talet avslutades med att Daniel vände sig till Victoria och sade:
- Störst av allt är kärleken. Victoria, jag älskar dig så.
Den sista talaren på listan var Daniel Westling - som numera heter prins Daniel - som reste sig och höll ett kärlekstal till Victoria. Han började med att berätta hur han föll för kronprinsessan.
- För nio år sedan hade jag förmånen att få känna en ung kvinna med med stark pliktkänsla och härlig humor. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemtoståndlig blev hon, sade han och fortsatte:
- Det har funnit tider när Victorias resor hållt oss åtskilda. Under en resa till Kina var vi åtskilda en hel månad. Kvällen innan hon åkte kom hon hem sent på kvällen. Men i stället för att sova satt hon uppe hela natten och skrev. På morgonen hittade jag en låda med 30 brev hon skrivit till mig.

Mycket skratt

- Denna romantiska gest är så typisk för dig Victoria. Det visar vilken kärleksfull person du är, sade Daniel och fortsatte:
- En gång i tiden var det en ung man, som kanske inte var en groda...
Här utbröt skratt bland gästerna på slottet. Prins Daniel fortsatte efter en kort paus:
- ...som i Grimms saga. Men han var sannerligen ingen prins. Den första kyssen ändrade inte detta. Sagan hade inte varit möjlig utan det visa kungaparet som guidade paret med varsam hand. Jag känner stor tacksamhet för kungaparets helhjärtade stöd.

Hyllade sin familj

Prins Daniel vände sig även till sina föräldrar, Ewa och Olle Westling.
- Mina tankar går till min egen familj, under hela min uppväxt har ni givit mig villkorslös kärlek och hjälpt mig bygga en stark självkänsla och sunda värderingar. I dag när vi färdades genom Stockholms gator möttes vi av en otrolig värme. Under åren Victoria och jag varit tillsammans har jag mött starkt stöd och det har betytt mycket för mig. Jag kommer att göra mitt yttersta för att stödja Victoria i hennes viktiga arbete.
Avslutningsvis vände sig Daniel till Victoria.
- Älskade victoria, jag är så stolt över det vi två har tillsammans. Jag är stolt över att vara din man och jag ska göra allt för att du ska fortsätta vara lycklig. Victoria, största av allt är kärleken. Jag älskar dig så.
Efter Daniels kärlekstal fylldes Victorias ögon av glädjetårar och publiken jublade och applåderade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.