Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Daniels present – fotbollströjor till barnen

Prins Daniel besökte Svenska fotbollsförbundet under onsdagen. Ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand överlämnade gåvor i form av tröjor till barnen.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den idrottsintresserade prins Daniel besökte på onsdagen Svenska fotbollförbundet i Solna.

På plats fick han två stycken blågula fotbollströjor att ta med hem till barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Prins Daniel, 45, är intresserad av idrott i många former. Bland annat tycker han om att gå på fotboll. Laget som gäller är AIK, och enligt Svensk Damtidning har han redan gjort båda sina barn till fans.

Men på onsdagen lade prinsen klubbtillhörigheten åt sidan när han besökte Svenska fotbollförbundet i Solna.

– Folkhälsa och rörelse, särskilt bland barn, är ett av prinsens fokusområden. Och fotboll är ju Sveriges största sport. Mot bakgrund av det ville prinsen besöka förbundets kansli och höra mer om deras arbete, säger Johan Tegel, som är informationssekreterare vid hovet.

Han fortsätter:

– Det är en väldigt liten del som handlar om elitfotbollen. Det stora är den bredare motionsidrotten.

Prins Daniel träffade bland andra Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand och förbundskaptenerna för herr- och damlandslaget, Janne Andersson och Peter Gerhardsson. Den senare informerade prinsen om förberedelserna inför damernas fotbolls-VM i Frankrike.

Blågula tröjor till barnen

I gåva av Fotbollförbundet fick prins Daniel två blågula tröjor, en till Estelle, 7, och en till Oscar, 3. 

På tröjorna syns bilder på flera kända svenskor, däribland kronprinsessan Victoria.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Båda tröjorna har siffran 8 på ryggen. I siffran finns porträttbilder på kända svenska kvinnor, däribland barnens mamma, kronprinsessan Victoria.

På bilder från besöket ses den kostymklädde prinsen också jonglera med en fotboll.

Prins Daniel jonglerar.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN