Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip listar sina favoriter inom rockmusiken

Prins Carl Philip talar under invigningen av Rally Sweden.Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carl Philip.Foto: SVEN LINDWALL

Vad har Led Zeppelins ”Stairway to heaven”, Queens ”Bohemian Rapsody” och Gun N' Roses ”Sweet Child o' mine” gemensamt?

Alla tillhör prins Carl Philips favoritlåtar – något som han själv avslöjar för radiokanalen Rockklassiker.

Vad tycker du om prinsens musiksmak?

Det var i samband med invigningen av Svenska rallyt i Karlstad som radiostationen fick till en intervju med prinsen, uppger Bauer Media, som äger och driver Rockklassiker, i ett pressmeddelande

Och när lyssnarna fick skicka in egna frågor till prinsen var det framför allt en fråga som programledare Janne Innanfors bads skicka vidare till Carl Philip: Har prinsen någon favoritrocklåt eller favoritrockband?

Carl Philip nöjde sig inte med ett enda svar, utan valde i stället att lista flera av sina absoluta rockfavoriter genom åren.

Prins Carl Philip.Foto: SIMONE SYVERSSON / STELLA PICTURES
Freddie Mercury.Foto: UNIVERSAL PICTORIAL PRESS / STELLA PICTURES

Prins Carl Philips favoritlåtar

– Då går inte att bara välja en, förklarade Carl Philip i radiosändningen och gav sedan några exempel på sina favoriter:

Iron Maidens ”Run to the hills”, Led Zeppelins ”Stairway to heaven”, Guns N' Roses ”Sweet child o' mine”, Queens ”Bohemian Rapsody” och ”Sound of silence” med Disturbed” var låtarna som Carl Philip listade i Rockklassikers sändning.

För prins Carl Philip, som länge varit länd som en motorfantast har Svenska rallyt blivit en tradition som han i många år har besökt. 

– Det är stämningen i skogen som är det bästa med Svenska rallyt, det och att få se de skickliga förarna, berättade han i samband med förra årets tävlingar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.