Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prins Carl Philips kärlekstal till Sofia

STOCKHOLMS SLOTT. Carl Philip gjorde som Daniel.

Tog sitt bröllop och presenterade sig en gång för alla för svenska folket.
Prinsens tal lär vi aldrig glömma – det var en kärleksförklaring i världsklass och totalt avklätt.

Det finns bröllops tal och så finns det kungliga bröllopstal.

Minns 2010 och Daniel. Efter sitt bröllopstal till hustrun Victoria gick han i alla svenskars hjärtan. Ingen kommer någonsin glömma hans ord om hur Victoria hade skrivit 30 brev till honom när hon skulle vara bortrest i lika många dagar – ett brev för varje dag.

I kväll skrev Carl Philip för alltid in sig på samma sätt i svenska folkets hjärtan. Aldrig någonsin har en kunglighet varit så öppen när han i kväll i sitt tal berättade om alla svårigheter han och Sofia har gått genom för att få varandra:

– Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Och till sist, till sist Sofia, valde vi rätt ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man. Sofia, du fyller mitt liv med kärlek och glädje.

Så avklätt har väl aldrig tidigare en kunglighet visat sig. Alla vet den kampen Carl Philip och Sofia har genomgått. I kväll i sitt tal sammanfattade prinsen bäst själv känslorna:

– I dag bevisar vi att kärleken övervinner allt.

Ingen kunde ha uttryckt deras kärlekssaga bättre. Det här skrevs in i historien för all framtid.

 

Här är hela prins Carl Philips tal till sin nyblivna prinsessa Sofia:

"Our Majesties, Your Royal Highnesses, Excellencies, ladies and gentlemen,

dear family and friends, and last but not least, my dear wife Sofia.

Ibland kommer man till ett avgörande val; ett val som avgör hela ens framtid och som handlar om vem man är och framför allt om vem man vill vara.

Ofta kräver det mod. Mod att inte välja den lätta vägen bara för att den är lätt, utan mod att stanna på den svåra vägen för att den är rätt.

Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen.

Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Och till sist, till sist Sofia, valde vi rätt ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man. Sofia, du fyller mitt liv med kärlek och glädje.

Idag bevisar vi att kärleken övervinner allt

Alla som lärt känna dig vet att det enda som slår din yttre skönhet är din inre.

Mina vänner, ni vet alla att Sofias styrka och mod inte enbart handlar om vår kärlek. Dessa är större än så.

När du startade Project Playground var det så mycket mer än ett projekt långt borta i Sydafrika. Det var hundratals barn och ungdomar som kunde få hopp om en bättre framtid. Det var en förhoppning om en bättre värld. En värld byggd på empati, engagemang och kärlek.

Du står upp för starka värden med passion och mod.

De viktigaste av dem alla är kanske: att våga vara sig själv, att våga stå upp för sig själv. Och framför allt att kärleken inte känner några gränser, oavsett religion, kön eller bakgrund.

Sofia, alla vi som känner dig vet att du är en hårt arbetande kvinna med en stark pliktkänsla och en stor lojalitet mot ditt uppdrag. Jag vet med säkerhet att du kommer ta dig an din nya roll med stor ansvarskänsla och hårt arbete.

Pappa, mamma, mina kära systrar och svågrar:

Jag har inte ord nog för att beskriva hur glad jag är för att ni har tagit emot Sofia med öppna armar. Ert stöd har betytt mycket för oss, både i medgång och i motgång. Jag vet att jag talar för oss alla när jag säger att du har berikat vår familj, Sofia.

Och jag tackar också din familj, Sofia, som tagit emot mig med lika öppna armar. Jag har välsignats med en familj till. En familj med mycket värme, kärlek och omtanke.

Jag vill också passa på att tacka det svenska folket för det stöd vi har fått för vår kärlek. Den glädje vi har mött har värmt våra hjärtan.

Kära vänner, jag vill ta med er på en liten resa som började den 24 juni 2014. Det är en av de viktigaste resorna i mitt liv. Jag körde 67 mil fram och tillbaka i 9 timmar, eller i 32 400 sekunder.

Mitt mål var Arbetsförmedlingen i Mora och nej, jag var inte på jakt efter ett nytt jobb. Jag var på väg för att träffa min blivande svärfar för att be om Sofias hand. Aldrig har en resa varit så betydelsefull för mig som den resan.

Älskade Sofia, i dag börjar ett nytt skede i mitt liv. I ditt liv. I vårt liv. Jag vet inte vad som väntar oss i framtiden, men jag vet att din kärlek gör att jag kan ta mig an vilken utmaning som helst.

Ditt förstånd, ditt engagemang och ditt mod inspirerar. Stolt säger jag att du är min förebild. Sofia, jag är besjälad av tanken att få göra gott tillsammans med dig.

Jag har mycket kvar att lära i livet och mycket kvar att göra. Det är en lång resa, och den resan ser jag oändligt mycket fram emot att få göra tillsammans med dig.

Men det viktigaste har jag redan lärt mig, och det är att kärleken övervinner allt.

Sofia, du är bäst. Jag älskar dig.

Dear Friends!

Please join me in the most important toast a toast for a love that conquers all. A toast to my beloved and beautiful wife Sofia."

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!