Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Carl Philips identitet stulen – bedragare lurade person på pengar

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Det hela utreds just nu.
Foto: Sara Friberg / Kungliga Hovstaterna
Prins Carl Philip pratar med tv-aktuelle Tareq Taylor, kock och programledare.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / SPA

En bedragare har lurat en person på pengar genom att utge sig för att vara prins Carl Philip, rapporterar Royal Central.

– Vi ser mycket allvarligt på det, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Det är via meddelandeappen WhatsApp som en bedragare har antagit identiteten av prins Carl Philip, skriver Royal Central. Med hjälp av förfalskade bilder på ett pass som ser ut att tillhöra prinsen har bedragaren fått en person att föra över tiotusentals kronor. 

Hovet har fått kännedom om händelsen som nu undersöks, och har anmälts till polisen. 

– Det här är ju någonting som tyvärr förekommer allt oftare. Vi känner till det och agerar på det, det har anmälts naturligtvis och blir ju en polisfråga. Det är mycket svårt vad jag förstår att hitta avsändaren, den organisation som bedriver sådan här verksamhet, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef.

I sin kontakt med offret har bedragaren uppgett sig för att vara prins Carl, i stället för prins Carl Philip som är prinsens egentliga namn. Vid inspektion av bilderna på passet ska det vara uppenbart att de är manipulerade, enligt Royal Central

– Det är ju oerhört allvarligt, eftersom det är många som helt enkelt kan bli lurade av det. Så vi ser mycket allvarligt på det, säger Margareta Thorgren.  

Boken som brittiska kungahuset fruktar:

Boken som brittiska kungahuset fruktar:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.