Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrews vän erkänner: Anställde 17-årig flicka som ”massör” åt Epstein

Ghislaine Maxwell, 57, var prins Andrews vän sedan många år, och den som introducerade honom för sin pojkvän, Jeffrey Epstein.Foto: STEVE EICHNER / REX/IBL
Ghislaine Maxwell syns i bakgrunden på det nu ökända fotografiet på prins Andrew och Virginia Giuffre, taget hemma hos miljardärsdottern i London.Foto: REX/IBL

Prince Andrews väninna har erkänt att hon anställde minderåriga som massöser till den sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epstein.

Epsteins exflickvän – Ghislaine Maxwell, 57 – anklagas för att ha tvingat den då 17-åriga Virginia Giuffre att ha sex med både Epstein och prins Andrew som en del i hennes ”jobb” som massös.

– När du är 17 får du vara en professionell massös. Det är inget opassande med det, säger Ghislaine Maxwell i förhör.

Ghislaine Maxwell var tidigare Jeffrey Epsteins flickvän, men under flera år arbetade hon även som hans ”fixare”, vilket enligt flera vittnen egentligen innebar att hon rekryterade minderåriga flickor som han sedan förgrep sig på.

Brittiskan Maxwell, dotter till miljardären och mediemagnaten Robert Maxwell, var Epsteins biljett till societeten och det var hon som introducerade honom för prins Andrew.

Det nu ökända fotografiet där prins Andrew har lagt armen runt den då 17-åriga Virginia Giuffre är taget hemma hos Maxwell i London, och hon syns själv i bakgrunden, klädd i vit polotröja.

Ghislaine Maxwell syns i bakgrunden iklädd vit polotröja på det nu ökända fotografiet på prins Andrew och Virginia Giuffre, taget hemma hos miljardärsdottern i London.Foto: REX/IBL

”Inget opassande med det”

I rättsliga dokument från 2017 som offentliggjorts först nu framkommer det att Ghislaine Maxwell visste att Virginia Giuffre var minderårig när hon anställde henne för att utföra ”privat massage” på Jeffrey Epstein i miljardärens hem i Palm Beach, Florida.

– Så hon var 17. När du är 17 får du vara en professionell massös. Det är inget opassande med att hon vid den tiden kom och gav massage, säger Ghislaine Maxwell i förhör enligt Mail Online.

Förhöret gjordes i samband med att Virgina Giuffre stämde Ghislaine Maxwell för förtal efter att den senare anklagat henne för att ljuga om att hon våldtagits och hålligt som sexslav av Jeffrey Epstein.

Virgina Giuffre, som då hette Roberts, hävdar att Ghislaine Maxwell tvingat henne att ha sex med prins Andrew vid tre tillfällen år 2001.

Första gången ska ha varit hemma hos Ghislaine Maxwell, då fotografiet togs, den andra i New York och en tredje gång i Jeffrey Epsteins lyxhus i Karibien.

Stämningsförhandlingen år 2017 slutade i förlikning.

Prinsen fick sparken

Prins Andrew har bestämt förnekat att han ens har träffat Giuffre, och hävdade i en intervju med BBC att fotografiet på honom själv, Giuffre och Maxwell är fejkat.

Intervjun har lett till att prins Andrew ombetts lämna sitt offentliga kungliga uppdrag av ingen mindre än sin egen mor: drottning Elizabeth II.

Han har även ombetts att lämna uppdrag för runt 100 välgörenhetsorganisationer, förutom att han blir av med sitt årliga apanage på 250 000 pund, cirka 3,1 miljoner svenska kronor.

Prins Andrew hårt kritiserad för sin intervju om vänskapen med Jeffrey Epstein.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.