Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrews ”pizza-alibi” håller inte

Enligt åklagaren har prinsen hittills inte samarbetat alls i utredningen.
Prins Andrew har bestämt förnekat anklagelserna om våldtäkt.Foto: BBC / BBC STELLA PICTURES
Virginia Giuffre, som då hette Roberts, säger sig ha hållit som sex slav av Jeffrey Epstein som tonåring, och att hon under denna tid tvingades ha sex med prins Andrew vid flera tillfällen.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
En bild på prins Andrew och en då 17-årig Virginia – enligt uppgift tagen samma kväll som de besökte nattklubben Tramp i mars 2001.Foto: REX/IBL

Prins Andrews alibi för den natt han anklagas för att ha våldtagit en då 17-årig flicka har ifrågasatts av en före detta kunglig säkerhetsvakt.

Prinsen påstår att han åt pizza med sin dotter Beatrice och sedan var hemma, kvällen i fråga.

Enligt säkerhetsvakten anlände Andrew till Buckingham Palace under de tidiga morgontimmarna, berättar han i Mail on Sunday.

Samtidigt har en av Jeffrey Epsteins före detta anställda berättat om hur han såg prins Andrew ”kyssa och ta på” Virginia Giuffre på miljardärens privata lyx-ö.

Virginia Giuffre anklagar prins Andrew för att ha haft sex med henne mot hennes vilja vid flera tillfällen under år 2001 – något som prinsen bestämt förnekar.

Prinsens alibi har ifrågasatts vid flera tillfällen, och nu kastas ytterligare skugga över hans påståenden om var han befann sig kvällen den 10 mars 2001.

Vittnet, som intervjuas i Mail on Sunday, är en prisad före detta marinsoldat och polis vid avdelningen för kunglig säkerhetspersonal, SO14-enheten.

Enligt honom återvände prinsen till sin privata bostad på Buckingham Palace under morgontimmarna den 11 mars.

”Pizza-alibit”

I en nu ökänd BBC-intervju förnekade prins Andrew att han ens träffat Virginia Giuffre under den tid hon – enligt egen utsago – hölls som sexslav av den framlidne amerikanske miljardären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

Han påstod att hennes berättelse om hur de i mars år 2001 spenderat kvällen på medlemsklubben Tramp, och därefter haft sex, inte kunde vara sann.

Han hade nämligen tillbringat eftermiddagen med prinsessan Beatrice på en pizzarestaurang i Woking, och var sedan hemma med barnen.

– Jag minns det specifikt för att gå till Pizza Express i Woking är en ovanlig sak för mig att göra, sade han då.

Vaktens vittnesmål

Den kungliga säkerhetsvakten, som nu är pensionerad, säger att han minns specifikt natten i fråga på grund av prinsens otrevliga uppförande när han återvände till Buckingham Palace.

– Jag minns att en bil anlände till North Central Gate. Den blinkade med lysen och tutade högt, jag tänkte ”Gud! Vem i helvete är det?”

Det stod snart klart, då en vansinnig Andrew började skrika på säkerhetspolisstyrkan över sin livvakts radio.

– Det jag minns av vad han skrek var fraser som ”öppna de här jävla grindarna, era idioter! Se till att få de här jävla grindarna öppnade!” 

Ex-polisen säger till Mail on Sunday att han ämnar kräva att London Metropolitan Police lämnar ut hans schema från mars 2001, då den typen av dokument som gäller den kungliga familjens beskydd fortfarande finns i deras arkiv.

”Prinsen kysste henne”

I dagens Sun on Sunday berättar Steve Scully, 70, tidigare anställd på Epsteins privata karibiska ö ”Little St. James”, om hur han träffat prinsen i sitt arbete.

Vid ett tillfälle år 2001 hade Steve Scully blivit ombedd att fixa ett telefonuttag vid Jeffrey Epsteins pool, där han fann prins Andrew tillsammans med Virginia Giuffre.

– Han var där med Virginia. Det är helt klart.

– Han tog henne på röven och sånt där. De kysstes. Han tafsade på henne.

Steve berättar för Sun on Sunday att det visserligen inte såg ut som att Virginia Giuffre var där mot sin vilja, men han fann det mycket olustigt att hon verkade vara så ung.

– Jag tyckte att hon såg ovanligt ung ut. Det störde mig. Jag tänkte att det var opassande.

Hör prins Andrew prata om Virginia Giuffre i skandalintervjun med BBC:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.