Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrews försvar sågas: ”Katastrofalt”

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset
Prins Andrew och 17-åriga Virginia Giuffre.Foto: REX/IBL

”Katastrofalt”, ”olidligt” och ”som att se en man sjunka i kvicksand”.

Det är domen från experter som tittat på intervjun där prins Andrew försöker bemöta anklagelserna om sexuella övergrepp mot den 17-åriga flicka som ska ha varit sexslav hos Jeffrey Epstein.

Nyligen gav prins Andrew för första gången en intervju där han bemötte anklagelserna om inblandningen sexbrottsskandalen kring Jeffrey Epstein. Prinsen och Epstein umgicks för många år sedan och vittnen, som vittnat om Epsteins övergrepp, har också avslöjat prinsens inblandning:

Virginia Giuffre, som berättat att hon hölls som sexslav hos Epstein, har sagt att hon också tvingades ha sex med prins Andrew flera gånger. Vid tillfället var hon 17 år. 

Prinsen nekar till anklagelserna

I intervjun förnekar prins Andrew påståendet bestämt – och hävdar att han inte ens träffat Giuffre. Den kväll som hon berättat att de träffats säger han i intervjun att han i själva verket åt pizza med sin dotter och var hemma. 

Han dömer också ut hennes påstående om att hon beskrivit att mannen som hon träffat svettades ymnigt – och säger att han inte ens kan svettas. 

Prins Andrews intervju sågas. Foto: BBC / BBC STELLA PICTURES

Men intervjun har inte blivit väl mött bland experterna.

Kriskonsulten Mark Borkowski säger till Sky News att prins Andrews intervju är katastrofal och troligtvis kommer att hemsöka prinsen i många år framöver. 

”Aldrig sett något så katastrofalt”

– Jag har aldrig sett något så katastrofalt. För PR-studenter: det här är inte så man ska göra. Det var som att titta på en man som sjönk i kvicksand och tyvärr tror jag inte att någon skulle erbjuda honom ett rep för att ta sig upp. 

BBC:s hovkommentator Dickie Arbiter kallar intervjun ”olidlig” och säger att prinsen forcerade sig genom intervjun – och borde ha tackat nej av bara frågan. 

– Varje förnuftigt tänkande person inom PR-branschen skulle ha kastat händerna upp i luften av ren skräck av förslaget att han skulle ställa sig framför en tv-kamera för att förklara bort sina handlingar och vänskapen med Jeffrey Epstein.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.