Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrew skippade ceremonin efter skandalår

Se den kritiserade intervjun.
Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: DAVID MARIUZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter ett stormigt 2019 valde prins Andrew att skippa det årliga julfirandet i Sandringham, skriver Mirror. 

Även prins Philip – som nyligen lämnat sjukhuset – missade årets ceremoni. 

Varje år samlas delar av den brittiska kungafamiljen i Sandringham i Norfolk, sydöstra England, för en julceremoni. 

Men i år var det ett stukat gäng. 

Sedan tidigare stod det klart att hertiginnan Meghan och prins Harry skulle missa julfirandet för att i stället spendera julen och ytterligare sex veckor i Kanada. 

Drottning Elizabeth fick också klara sig utan prins Andrew och Philip som båda valde att avstå ceremonin som började klockan 11 på juldagens förmiddag. 

Den sistnämnda kunde på julafton lämna sjukhus efter att i förra veckan förts dit då han haft influensaliknande tillstånd i flera veckor. 

Prins Andrew skippade årliga julceremonin

Under juldagsmorgonen har han i stället tagit en promenad tillsammans med prins Andrew som också valde att skippa julceremonin, skriver Mirror. Senare under dagen anslöt de till en privat tillställning med drottning Elizabeth. 

Daily Mails hovreporter Rebecca English har på Twitter rapporterat att det var ett ”personligt beslut”. 

Under hösten och vintern har hård kritik riktats mot prins Andrew – som har kopplingar till den framlidne och sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein. 

Virginia Giuffre har vittnat om hur hon som 17-åring tvingades ha sex med prinsen vid tre olika tillfällen. Efter att skandalen växt och kritiska röster höjts ställde prinsen Andrew upp i en BBC-intervjun. 

Men det resulterade bara i att krisen blev djupare – och prinsen valde att lämna sina kungliga uppdrag. Han blev också av med sitt årliga apanage på 250 000 pund, cirka 3,1 miljoner svenska kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.