Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrew kan stoppas från julfirandet

Prins Andrew lämnar sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset.
Prins Andrew kan stoppas från det traditionella kyrkobesöket med den brittiska kungafamiljen. Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Virginia Roberts förklarade återigen i en intervju med BBC att hon tvingats ha sex med prinsen som 17-åring, vilket han förnekar. Foto: BEBETO MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Prins Andrew kan portas från det traditionella kyrkobesöket på juldagen. 

Inom det brittiska kungahuset finns oro för att han ska mötas av våldsamma protester, skriver Daily Mail. 

Drottning Elizabeths son prins Andrew, 59, lämnade sina offentliga uppdrag förra månaden. Han hade då för första gången i en intervju med BBC bemött uppgifter om att han hade haft sex med då 17-åriga Virginia Roberts, som han ska ha träffat på en nattklubb i London genom sexbrottsdömde Jeffrey Epstein. 

Prinsen nekade till att det skulle ha inträffat och förklarade att han hade varit på en Pizza Express-restaurang med sin dotter Beatrice det aktuella datumet 2001.  

Kan stoppas från julfirandet

Efter uppmärksamheten kring intervjun, som beskrivits som ett misslyckande, uppger brittiska medier nu att prinsen kan komma att stoppas från delar av julfirandet. Den brittiska kungafamiljen går traditionsenligt i kyrkan tillsammans under juldagen, men i år kan detta ske utan prinsen. 

En källa uppger för The Sun att det finns oro för att prinsens medverkan kan mötas av protester. 

– De vet att världens medier kommer att vara där och att det kommer att dominera rubrikerna den dagen. Det finns nu en stark oro från högt uppsatta om att protester kan bli våldsamma. Det handlar också om den fortsatta förödmjukelsen som kunde drabba kungafamiljen, säger källan. 

Enligt Daily Mail ska Andrews bror, prins Charles, ha förklarat för honom under ett samtal på det kungliga residenset Sandringham att han inte skulle utföra fler uppdrag och att det inte fanns någon väg tillbaka. 

Nytt vittne såg prinsen

BBC sände i måndags en ny intervju med Virginia Roberts där hon återigen hävdade att hon hade tvingats ha sex med prinsen. 

Lisa Bloom, advokat som företräder flera av Jeffrey Epsteins offer, säger till The Sun att det finns ett vittne som kan styrka att prinsen befann sig på nattklubben i exklusiva Mayfair i London. 

– Kvinnan minns detta mycket starkt. Hon hade aldrig sett en kunglighet tidigare eller sedan dess. Det var ett stort ögonblick för henne och hon stirrade på honom, säger Bloom. 

Den sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epstein tog sitt liv i en häktescell på Manhattan i New York i augusti. 

Prins Andrew flyttar kontor efter nya stormen

Hårt kritiserad för sin intervju om vänskapen med Jeffrey Epstein.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.