Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrew gör comeback – efter Harrys och Meghans sorti

Paret har nått en överenskommelse med drottning Elisabeth.
Drottningen utanför kyrkan på söndagsmorgonen.Foto: GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK / GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter att prins Harry och Meghan slagit ifrån sig brittiska kungahusets plikter har en annan kunglighet smugit fram i ljuset igen: prins Andrew. 

På söndagsmorgonen sågs han följa drottning Elizabeth in i kyrkan, efter flera månader i skamvrån. 

Knappt hade Storbritannien hämtat sig från chocken av kungafamiljens besked om prins Harry och Meghans sorti innan nya bilder väckte uppmärksamhet. 

När drottningen anlände till kyrkan på söndagsmorgonen var hon eskorterad av en kunglighet som hållit sig i skuggorna under en tid: prins Andrew. 

Enligt brittiska medier såg drottningen avslappnad ut när hon anlände till kyrkan, skriver bland annat Sky News

Prinsen gick några steg efter drottningen in till kyrkan, och efteråt följde han med drottningen och prins Philip på lunch.

Avsade sig apanaget efter skandalen

Efter att prins Andrews kopplingar till den framlidne och sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein kommit upp i ljuset mottog han hård kritik. En kvinna vid namn Virginia Roberts steg fram och vittnade om att hon blivit ett av Epsteins offer – som också tvingats ha sex med prins Andrew. 

Prins Andrew valde att ställa upp i en intervju i BBC som skulle återupprätta hans förtroende – men i stället blev det platt fall. Prinsens försvar förlöjligades internationellt och prinsen valde kort därefter att gå ut med ett stort beslut: prinsen avsade sig alla kungliga uppdrag och apanaget. 

Prins Andrew sågs följa drottning Elizabethin till kyrkan på söndagsmorgonen.Foto: GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK / GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Allt eftersom försvann prinsen från de offentliga sammanhangen, och valde att inte heller delta i kungahusets julfirande i Sandringham. På juldagens mässa skymtades han smyga in i kyrkan under den mer privata ceremonin än den som resten av kungafamiljen gick på. 

Harry och Meghan blir av med sina kungliga titlar

Prins Harrys och hertiginnan Meghans beslut om att dra sig tillbaka från de kungliga uppdragen har skakat Storbritannien. 

Beskedet ska ha kommit som en chock för resten av kungafamiljen, som inte informerats innan medierna kablade ut nyheterna på förstasidan.

Drottningen ska ha blivit ledsen och besviken av nyheterna, har källor inom brittiska medier rapporterat. 

På lördagen kom kungahusets motattack: paret förlorar sina kungliga titlar och kommer därmed inte längre benämnas som ”ers kungliga höghet”. Samtidigt tappar de apanaget och måste betala tillbaka motsvarande 31 miljoner kronor för de renoveringar som gjorts i parets boende Frogmore Cottage utanför Windsor, som bekostats med skattebetalarnas pengar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.