Prins Andrew besöker drottningen – varje dag

Prins Andrew besöker numera drottning Elizabeth varje dag i ett försök att förbättra sitt rykte efter våldtäktsanklagelserna.
Foto: SHUTTERSTOCK
Drottningen och prins Andrew ska medverka tillsammans vid en ceremoni – och nu finns det en oro inom det brittiska kungahuset att prinsens närvaro kommer att överskugga ceremonin.
Foto: ANDREW MATTHEWS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Prins Andrew blev tidigare i år utkastad från det brittiska kungahuset efter de våldtäktsanklagelser som riktats mot honom.

Nu rapporterar Daily Mail att prinsen har börjat besöka drottning Elizabeth varje dag – i ett försök att återuppbygga sitt rykte.

Prins Andrew gick tidigare i år med på att betala en stor summa pengar för förlikning i det fall där han anklagades för att vid flera tillfällen ha haft sex med en minderårig flicka i samband med sexhärvan kring den döde Jeffrey Epstein.

Även fast fallet därmed inte gick till rättegång har det skakat det brittiska kungahuset och prinsen blev i januari ifråntagen alla sina kungliga och militära titlar i ljuset av våldtäktsanklagelserna.

Nu ska prinsen göra allt för att försöka förbättra sitt rykte. 

Enligt Daily Mirror har Andrew därför börjat göra dagliga besök hos drottning Elizabeth i Windsor Castle.

Till the Mirror säger en källa med insyn i det brittiska kungahuset att Andrew ”gör allt för att gottgöra den skam han orakade för sin familj genom att vara inblandad i skandalen”.

– Han vill gottgöra drottningen och det är därför han gör allt han kan för att träffa henne så mycket som möjligt, säger källan till the Mirror.

Oron i kungahuset

Nyheten kommer efter att det framgått att prins Andrew, trots att han har gått med på att ta ett steg tillbaka i offentligheten, ska medverka vid en ceremoni med Strumpebandsorden tillsammans med drottningen.

Enligt Daily Mail finns det en oro inom det brittiska kungahuset att prinsens närvaro kommer att överskugga ceremonin.

SE MER: Prins Andrew får fråga om sexmöte 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.