Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen för Kate: Nästa steg inför att bli drottning

Drottning Elizabeth, prins William och hertiginnan Kate.
Foto: JAMES WHATLING / MEGA/IBL
Hertiginnan Kate och prins William.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP

Hertiginnan Kate är redo att ”kliva fram och ikläda sig rollen av framtida drottning” efter prins Philips död genom att åta sig mer ansvar enligt en hovexpert.

– Kate trädde verkligen fram vid prins Philips begravning. Hon tröstade prins Charles med en vänlig kyss och en kram, förde samman William och Harry och gav ceremonin en stilla värdighet, säger Phil Dampier till Daily Mail.

Dampier säger att Kate mognar snabbt i sin roll och delar många egenskaper med drottning Elizabeth.

Kate agerade fredsmäklare mellan bröderna Harry och William vid prins Philips begravning.

– Det måste ha varit jobbigt efter vad Harry och Meghan sade om henne i Oprah Winfrey-intervjun, men Kate mognar snabbt och vill göra det som är bäst för kungafamiljen, säger Phil Dampier.

”Kate gav ceremonin en stilla värdighet”, säger hovexperten Phil Dampier om hertiginnans insats under prins Philips begravning.
Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

”Hon delar många egenskaper med drottning Elizabeth”

Meghan sade under tv-intervjun att Kate hade fått henne att gråta före bröllopet med Harry. Men Dampier säger att Kate har lärt sig bortse från sådant och prioritera, under sin process mot att ta på sig mer ansvar när det gäller kungahusets förpliktelser.

– Hon delar många egenskaper med drottning Elizabeth, som tolerans, pragmatism och att inte överreagera utan bestämma sig för vad som blir bäst i långa loppet. Hon är liksom drottningen varken långsint eller hämndlysten. Kate inser att drottningen behöver henne och Williams mer än någonsin och hon kommer att göra allt hon kan för att stötta henne, säger Phil Dampier.

Drottningen fyller i dag 95 år. Elizabeths höga ålder kombinerat med makens död innebär enligt Dampier att mycket framöver kommer att hänga på William och Kate:

– Nu kommer de verkligen att behöva kliva fram och ikläda sig rollen av framtida kung och drottning, och Kate ser ut att vara redo. 

Här är ditt mammaliv, Kate Middleton.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.