Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pengakravet på Meghan och Harry – tar elva år

Sedan en tid tillbaka bor paret i Kalifornien i USA, och ligger lågt under coronakrisen.
Meghan och prins Harry ska betala tillbaka 30 miljoner till drottningen, det vill säga den brittiska staten.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Drottning Elizabeth kan se fram emot 30 miljoner ”på kontot”.Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu har prins Harry och Meghan börjat betala tillbaka sin renoveringsskuld till drottning Elizabeth.

Enligt Daily Mail lär det ta dem elva år innan de 30 miljonerna är nere på noll.

Samtidigt berättar tidningen att pappa Charles fortsätter att skicka pengar till sin son.

I höstas skrev det brittiska hovet att Meghan och Harry inte skulle få använda titeln ”ers kungliga höghet”. Detta för att de inte längre var arbetande medlemmar av den kungliga familjen. 

I samma veva konstaterades också att pengarna som användes för att renovera deras flotta bostad, Frogmore Cottage, skulle betalas tillbaka. 

En nätt summa på motsvarande 30 miljoner kronor.

Nu skriver engelska Daily Mail att Meghan och prinsen har börjat med att slanta tillbaka. Något som dock inte är gjort i en handvändning – återbetalningen är utportionerad.

Betalar tillbaka 200 000 i månaden

Överenskommelsen slår nämligen fast att Meghan och Harry betalar cirka 200 000 kronor i månaden. I den summan ingår även hyran för Frogmore Cottage.

Daily Mail har räknat ut att det kommer att ta elva år för Meghan och Harry att pynta av skulden – om de fortsätter i det tempot. 

Daily Mail skriver också att Harrys pappa, prins Charles, fortfarande skickar pengar till sonen. Men framgent räknar man med att Harry och Meghan ska dra in sina egna pengar.

Meghan och Harry stannar i USA

Frånsett pengakravet har de två andra bekymmer. Det lär nämligen inte bli något sommarfirande för det brittiska kungahuset.

Enligt engelska tidningsuppgifter accepterade sonsonen prins Harry och hans hustru Meghan en inbjudan till Balmoral i mars, skriver engelska Hello! Sedan har ju coronapandemin slagit sina klor i världen.

Därför talar det mesta för att Harry, Meghan och ettårige sonen Archie stannar kvar i Los Angeles dit de flyttade för två månader sedan.

Dessutom kan den 94-åriga drottning Elizabeth kanske aldrig återgå till sina kungliga plikter på grund av riskerna för coronaviruset – utan tvingas gå i pension. 

 

Paret backar från brittiska kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.