Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parets svåra beslut: Dumpar sina vänner

Expressens kungliga krönikör om att prins Harry och hertiginnan Meghan tar nu ett steg tillbaka
Nu har Meghan och Harry tröttnat. Därför rensar de i bekantskapskretsen.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Många har nämligen uttalat sig kritiskt, och beskrivit deras agerande som rena divalater.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Svikarna – och de som är beredda att sticka en kniv i ryggen på dem.

Nu har Meghan och Harry tröttnat.

Därför rensar de i bekantskapskretsen, skriver Radaronline.

Prins Harry och hertiginnan Meghans beslut att lämna brittiska kungahuset får stor påverkan även utanför familjen.

På torsdagskvällen rapporterade Daily Mail att prinsparet nu gör sig av med hela sin personal i Storbritannien.

15 personer berörs av uppsägningarna – men minst två väntas få nya uppgifter inom det brittiska kungahuset. Övriga förhandlar för närvarande om avgångsvederlag. 

Bland de som drabbas av uppsägningarna är parets privata sekreterare, Fiona Mcilwham, och kommunikationschefen Sara Latham. Den sistnämnda har tidigare arbetat tillsammans med Barack Obama och var Hillary Clintons kampanjrådgivare när hon utmanade Donald Trump om presidentposten hösten 2016. 

Samtidigt stänger Harry och Meghan sitt kontor i Buckingham Palace.

Nu får även vännerna en släng av sleven

Men de två nöjer sig inte med rensningarna bland sin personal – nu får också vännerna sig en släng av sleven, konstaterar sajten Radaronline.

Trots att Harry och Meghan ju befinner sig på Kanadas västkust har de ändå kunnat följa vad som sagts om deras kontroversiella beslut. Många har nämligen uttalat sig kritiskt, och beskrivit deras agerande som rena divalater.

Det här uppskattas inte av prinsparet, som nu ska vidta åtgärder. Enligt Radaronline har Meghan hjälpt Harry att hantera sina före detta vänner.

– Han vill bli av med alla svikare som klivit fram och kritiserat dem sedan de meddelade världen sitt beslut. Meghan har hjälpt honom att få bort de här människorna ur sitt liv, inte bara på sociala medier, men också genom att ta bort deras nummer och adresser från kontaktböckerna och riva sönder brev som de har skickat genom åren, säger en källa till Radaronline.

Meghan och Harry blir av med sina kungliga titlar

Paret har nått en överenskommelse med drottning Elizabeth

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.