Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pappas känslosamma hyllning till Madeleine

På lördag gifter sig prinsessan Madeleine med sin fästman Chris O'Neill.

Redan i dag - under nationaldagsfirandet på Skansen - höll kungen ett kärleksfyllt tal till Madeleine.

– Att få se vår dotter gifta sig fyller oss med både glädje och minnen, sa kungen.

Hela kungafamiljen, inklusive Chris O'Neill, var på torsdagskvällen på plats på Skansen i samband med firandet av nationaldagen. Kung Carl Gustaf höll då ett tal som innehöll hyllningar till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

– Sommaren kan vara förälskelsens tid, en tid då man kanske finner kärleken och då många väljer att gifta sig och en av dessa är i år vår yngsta dotter prinsessan Madeleine. Om bara två dagar gifter hon sig med sin fästman Christopher O'Neill.

– Att se vår dotter gifta sig fyller oss med både glädje och minnen. Glädje att du har funnit kärleken och någon att bygga din framtid med, och minnen över allt vi har fått uppleva med dig från första blicken och skrattet till den du är i dag.

"Ett av hans bästa tal"

Kungen fortsatte att tala om kärleken i sitt tal:

– Kanske är det något som alla föräldrar också känner och som påminner oss om vad livet trots allt handlar om. Vad vore vi utan våra nära och kära, utan trygghet och samhörighet som våra familjer skänker oss. Det kan kanske handla om våra barn, men också föräldrar och syskon eller den vi valt att dela vårt liv med. I dagens samhälle handlar det för många om släkt och vänner i vidare bemärkelse. Vi vet utan dem blir livet både tommare och mindre rikt.

Expressens hovreporter Johan T Lindvall hyllar kungen för hans tal.

– Ett av hans bästa tal han någonsin har hållit, otroligt känslosamt. Han talade om glädjen över att se henne glad igen, såg tillbaka på alla stunder tillsammans, första skrattet. Det var väldigt, väldigt personligt, säger han i Expressen TV:s Primetime.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!