”Det här är djupt personligt för miss Markle dagarna innan bröllopet”, säger en talesperson. Foto: AVALON.RED”Det här är djupt personligt för miss Markle dagarna innan bröllopet”, säger en talesperson. Foto: AVALON.RED
”Det här är djupt personligt för miss Markle dagarna innan bröllopet”, säger en talesperson. Foto: AVALON.RED
Thomas Markle går inte på dotterns bröllop. Foto: MIRRORPIX / MEGA / IBLThomas Markle går inte på dotterns bröllop. Foto: MIRRORPIX / MEGA / IBL
Thomas Markle går inte på dotterns bröllop. Foto: MIRRORPIX / MEGA / IBL

Pappans stora skam – undviker bröllopet

Publicerad

Meghan Markle har tidigare sagt att hennes pappa ska leda henne fram till altaret.

Men Thomas Markle kommer inte på det kungliga bröllopet, avslöjar TMZ. 

Han vill nämligen inte skämma ut sin dotter inför kungafamiljen.

Nyligen hamnade han i blåsväder efter en bluff där han iscensatt paparazzifoton.

– Det här är djupt personligt för miss Markle dagarna innan bröllopet, säger en talesperson för Kensington Palace till Sky News.

Samtidigt som förberedelserna pågår för fullt inför lördagens kungliga bröllop i Storbritannien har Meghan Markles familj återigen skapat löpsedlar.

Ryktena om skådespelerskans trassliga familjerelationer verkade få ett slut när det stod klart att både hennes pappa och mamma skulle få komma på bröllopet.

Men nu verkar det inte bli fallet. 

Ångrar paparazzibilderna

Under den gångna veckan har pappa Thomas Markle, 73, hamnat i blåsväder sedan han iscensatt paparazzifoton. De föreställer bland annat att han sitter på ett internetkafé och tittar på bilder på sin dotter och prins Harry, skriver Daily Mail.

Nu berättar Thomas Markle att han är djupt ångerfull över de ”fåniga” bilderna. Han trodde inte att det skulle bli en så stor uppståndelse.

”Ber om förståelse i denna svåra stund”

Samtidigt drabbades Thomas Markle av en hjärtattack för sex dagar sedan. Han blev utskriven från sjukhuset för att kunna gå på bröllopet, men menar nu att hjärtattacken är en anledning till att inte gå alls.

LÄS MER: Här godkänner drottningen Meghan Markles äktenskap 

En ytterligare anledning är att han inte vill skämma ut sin dotter eller kungligheterna, berättar han för TMZ.

En talesperson för Kensington Palace säger till Sky News att det är en djupt personlig stund för Meghan Markle.

– Hon och prins Harry ber igen för att förståelse och respekt visas mot herr Markle i denna svåra stund.

Se prinsbröllopet i Expressen TV på lördag kl 12.00-15.00.

 

Få kungafamiljens vardag i bilder och kungliga nyheter – följ Expressen Kungligt på Instagram  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.